Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

«Μαύρη» επέτειος: Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι (Photos)


Έναν χρόνο μετά από τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά που στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους...
, καμένα δέντρα, καμένα σπίτια και κατεστραμμένοι δρόμοι παραμένουν εκεί για να μας θυμίζουν την ανείπωτη τραγωδία που σκόρπισε τον θάνατο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΕΚΜΑ, υπάρχουν ακόμη σπίτια που πρέπει να κατεδαφιστούν, παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει γίνει ούτε αυτό, ούτε πολλά άλλα…


Πεντακόσιοι πενήντα άνθρωποι δεν έχουν πια σπίτι, 2.000 καμένα δέντρα δεν έχουν απομακρυνθεί, όπως δεν έχει απομακρυνθεί και ο αμίαντος σε μεγάλο ποσοστό.

Έναν χρόνο πριν, η περιοχή θύμιζε «παράδεισο» για τα παιδιά, ησυχαστήριο για τους μεγαλύτερους. Σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τις πληγές ανοιχτές, προσπαθώντας να ξεχάσουν τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που έναν χρόνο πριν μεταδίδονταν σε ζωντανή μετάδοση..


Σήμερα στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη μνήμη των 102 θυμάτων στο οποίο θα δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Το απόγευμα σε κάθε πληγείσα περιοχή θα συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και περπατώντας τους δρόμους της φωτιάς για να καταλήξουν σιωπηλά στο λιμανάκι του Ματιού, στις 20:00 όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.


Στο Νέο Βουτζά, θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο πέταλο της οδού Ισμήνης, της β' Εισόδου, εκεί που εντοπίστηκαν τα περισσότερα θύματα, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη τους, ενώ στη συνέχεια, περπατώντας προς το Μάτι με προορισμό το ΝΑ.Ο.ΜΑ. θα φυτευτούν κατά μήκος του δρόμου, 15 κυπαρισσάκια, αφιερωμένα στους ανθρώπους που χάθηκαν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs