Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Πάτρικ Κρούσιους: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο Ελ Πάσο


Η αστυνομία αποκάλυψε πως εντόπισε ένα «μανιφέστο μίσους» που έγραψε ο ...
νεαρός πριν τους φόνους




Άλλη μια αιματηρή σελίδα βίας και μίσους γράφτηκε χτες στις ΗΠΑ, όταν ένας 21χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που μεταφόρτωσε στο Διαδίκτυο ο τηλεοπτικός σταθμός KTSM, ο νεαρός εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα καλάσνικοφ (ΑΚ-47) στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

Η αστυνομία αποκάλυψε πως εντόπισε ένα «μανιφέστο μίσους» που έγραψε ο νεαρός, πριν σκοτώσει 20 ανθρώπους και τραυματίσει 26.

Σύμφωνα με το CNNi, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 21χρονος δράστης της επίθεσης ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο για με κατηγορίες για δολοφονίες αλλά και έγκλημα μίσους, έναν προσδιορισμό που αναφέρεται σε εγκλήματα με θύματα πρόσωπα που στοχοποιούνται εξαιτίας χαρακτηριστικών όπως η φυλή το θρήσκευμα ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.



Πρόκειται για ένα κείμενο τεσσάρων σελίδων με ρατσιστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο. Σε αυτό, ο δράστης κατηγορεί τους ισπανόφωνους αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες πρώτης γενιάς -δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ από μετανάστες γονείς- ότι «κλέβουν» τις δουλειές των λευκών και αλλοιώνουν την κουλτούρα της χώρας.

Στο εν λόγω κείμενο, ο 21χρονος μακελάρης, μιλά για την «εισβολή των ισπανόφωνων» στο Τέξας ενώ παράλληλα αναφέρεται και στη σφαγή στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, την οποία διέπραξε λευκός ρατσιστής στις 15 Μαρτίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs