Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή είναι η 38χρονη... ταμίας της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Ξάνθη και Δράμα (Photos)


Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας που επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης...
, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες της 38χρονης Βουλγάρας που είχε συλληφθεί στις 14 Αυγούστου ως «εισπράκτορας» της σπείρας που είχε διαπράξει τουλάχιστον δύο απάτες και πέντε απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και την Ξάνθη.




Πρόκειται για την Veselina Stanoeva του Ivanova και της Yordanka που γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου στη Βουλγαρία και κατηγορείται για απάτη ύψους άνω των 120.000 ευρώ από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 


Τα στοιχεία της δίδονται στην δημοσιότητα για να εντοπιστούν και άλλα θύματα της σπείρας, αλλά και οι συνεργοί της που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους ηλικιωμένους. Ένας από αυτούς συστηνόταν ως γιατρός και τους «ενημέρωνε» ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζονταν άμεσα χειρουργική επέμβαση ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ ακουγόταν μια γυναίκα να επιβεβαιώνει ότι είχε τραυματιστεί.


Η 38χρονη είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Δράμα, όταν πήγε στο σπίτι μιας 94χρονης που πείστηκε να παραδώσει στους απατεώνες το ποσό των 19.000 ευρώ. 


Στην κατοχή της κατασχέθηκαν ένα κινητό, 115 ευρώ, ένα ημερολόγιο και ένα τετράδιο με σημειώσεις από τις οποίες προέκυψε ότι στις 4 Αυγούστου είχε αποσπάσει άλλα 10.000 ευρώ από μία 81χρονη στην Ξάνθη, που οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο. Οι πολίτες που έχουν πληροφορίες για την αλλοδαπή, παρακαλούνται να επικοινωνούν με την Ασφάλεια Δράμας με εξασφαλισμένα την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs