Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Οπαδοί Ιντερ σε Λουκάκου: «Δεν ήταν ρατσισμός, συνήθισέ το»!


Μία απίστευτη ανοικτή επιστολή έγραψαν tifosi της Ιντερ προς τον Ρομέλου Λουκάκου, εξηγώντας του ...ότι στο γήπεδο συμβαίνουν αυτά, ότι δεν είναι ρατσισμός εις βάρος του και ότι θα ξανασυμβεί.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ρομέλου Λουκάκου άκουσε τους οπαδούς της Κάλιαρι να κάνουν ήχους μαϊμούς και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος βρέθηκε στο πλευρό του κατά του ρατσισμού. Ωστόσο, προκαλεί τεράστια έκπληξη ότι μία μερίδα tifosi της δικής του ομάδας, έσπευσε να υπερασπιστεί εκείνους της Κάλιαρι και έγραψε μια επιστολή στον ίδιο τον Βέλγο επιθετικό, εξηγώντας του ότι αυτό που βίωσε δεν ήταν ρατσιστικό, αλλά απλά οπαδικό και ότι θα πρέπει να το συνηθίσει στην Ιταλία.

«Γεια σου Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στην Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλια χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς λόγους.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Και πάλι, Καλώς ήρθες Ρομέλου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs