Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Εντυπωσιάζουν οι μισθοί στην Ανταρκτική


Δουλειά για ένα χρόνο στην Ανταρκτική. Στο άκουσμα και μόνο της πρότασης αυτής, χωρίς να υπάρξουν ...
περισσότερες λεπτομέρειες, το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου θα ήταν αρνητικό...

Αν όμως άκουγε τα οικονομικά στοιχεία, ενδεχομένως να έκανε δεύτερες σκέψεις και να έμπαινε στην διαδικασία να δει αν θα μπορούσε να αντέξει για μία σεζόν σε αυτές τις extreme καιρικές συνθήκες.




Το Αυστραλιανό Τμήμα Ανταρκτικής ψάχνει αργαζόμενους για διάφορες ειδικότητες, έχοντας να καλύψει περίπου 150 θέσεις στο κομμάτι αυτό, η χρονική διάρκεια των οποίων ξεκινάει από τους 4 μήνες και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 15. Κάτι που σημαίνει οτι οι... τυχεροί θα περάσουν εκεί τον δύσκολο χειμώνα.

Όσον αφορά τις ειδικότητες τώρα, αναζητούνται σεφ, ξυλουργοί, υπεύθυνοι υλικοτεχνικής προμήθειας, γιατροί, αξιωματούχοι πληροφορικής, συγκολλητές, μηχανικοί, ειδικοί στα σκυροδέματα, υδραυλικοί κ.α.

Όπως θα φαντάζεστε η διαμονή εκεί είναι εξασφαλισμένη και δωρεάν, όπως και η διατροφή. Φυσικά δεν μιλαμε για κανένα εκλεκτό φαγητό, αλλά όταν τελειώνεις από την δουλειά σου δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για το ποιος θα το φτιάξει. Εκτός βέβαια και αν είσαι ο σεφ.

Εκτός από αυτά λοιπόν, οι τυχεροί ανεξάρτητα από τον μισθό τους, θα λάβουν για κάθε χρόνο ένα μπόνους της τάξεως των 60,974 δολαρίων Αυστραλία που αντιστοιχούν περίπου σε 37.500 ευρώ.

Όσον αφορά τώρα το καθαρά μισθολογικό κομμάτι, αυτό εξαρτάται από την δουλειά που θα κάνεις. Ο μισθός ενός γιατρούς ξεκινάει περίπου από τα 100.000 ευρώ, ενώ αυτές των θέσεων εργασίας που έχουν τον χαμηλότερο μισθό, ξεκινούν από τις 33.000 ευρώ.

Άρα, το μίνιμουμ που μπορεί να βγάλει κάποιος που θα πάει εκεί, είναι 70.000 τον χρόνο.

Αρκεί βέβαια να την παλέψει με τις extreme καιρικές συνθήκες, την απομόνωση και την έλλειψη κοινωνικότητας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs