Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κροατία: Η αστυνομία πέρασε δύο Νιγηριανούς αθλητές για μετανάστες και τους έστειλε σε κέντρο προσφύγων στη Βοσνία! (Photos/Video)


Μια απίστευτη ιστορία βίωσαν δύο νεαροί φοιτητές και αθλητές του πινγκ-πονγκ από τη Νιγηρία, οι οποίοι είχαν την ατυχία να αποδεχτούν ...
πρόσκληση από τους διοργανωτές ενός διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού πινγκ-πονγκ στην Κροατία.

Μετά το πέρας των υποχρεώσεών τους, βγήκαν για μια βόλτα στο Ζάγκρεμπ, και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς τους!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του η Guardian, ο Abia Uchenna Alexandro και ο Eboh Kenneth Chinedu, φοιτητές στο πανεπιστήμιο τεχνολογίας Owerri της Νιγηρίας, έφτασαν στην κροατική πρωτεύουσα στις 12 Νοεμβρίου προκειμένου να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ που διοργανώθηκε φέτος στην Πούλα της Κροατίας.

Οι δύο 18χρονοι μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά θα έπρεπε κανονικά να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Λάγγος της Νιγηρίας στις 18 Νοεμβρίου. Όμως την παραμονή του ταξιδιού τους, δύο Κροάτες αστυνομικοί τους σταμάτησαν στο δρόμο ενώ έκαναν τη βόλτα τους και τους ζήτησαν τα προσωπικά τους έγγραφα.

“Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και ότι τα έγγραφά μας ήταν στο ξενοδοχείο, αλλά μας προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα” είπε ο Chinedu στην βοσνιακή ιστοσελίδα Ζurnal. “Δεν έδωσαν δεκάρα σε ό,τι τους λέγαμε”, πρόσθεσε.

Προφανώς από... υπερβάλλοντα ζήλο, τα όργανα της τάξης τούς πέρασαν για μετανάστες χωρίς χαρτιά και στη συνέχεια τους έβαλαν σε ένα βαν της αστυνομίας και τους μετέφεραν στα σύνορα Κροατίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου οι Αρχές είχαν συγκεντρώσει και άλλους πολλούς μετανάστες προκειμένου να τους επαναπροωθήσουν!

Οι αστυνομικοί τους διέταξαν να πορευθούν μέσα από τα δάση της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν σε κέντρο προσφύγων στη γειτονική Βοσνία.

"Αρνήθηκα να πάω προς το δάσος” είπε ο Chinedu. Αλλά η αντίδραση των αστυνομικών ήταν αμείλικτη: “Αν δεν προχωρήσεις θα σε πυροβολήσουμε”, του είπαν και όπως είναι λογικό αμέσως οι δύο 18χρονοι Νιγηριανοί άλλαξαν γνώμη!


Κατέληξαν μετά από πορεία στο δάσος σε ένα καμπ στην περιοχή Velika Kladuša, μαζί με χιλιάδες άλλους μετανάστες που διέμεναν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε αντίσκηνα της Ερυθράς Ημισελήνου χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση και με θερμοκρασίες ακόμα και στους -2β. Κελσίου.

Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και από πολυήμερη αναζήτησή τους από εθελοντές οι Uchenna and Chinedu εντοπίστηκαν, αφού βέβαια χρειάστηκε να στείλουν φωτογραφίες και τα ονόματά τους στους διοργανωτές του πρωταθλήματος πινγκ-πονγκ που τους αναζητούσαν. Μετά από προσεκτική ταυτοποίηση, επιβεβαιώθηκε ότι είναι αυτοί και έτσι πείστηκαν οι κροατικές αρχές να επιτρέψουν την επιστροφή τους στη χώρα και από εκεί στην πατρίδα τους.


«Αυτοί οι δύο άνθρωποι έπεσαν θύματα παράνομων ενεργειών από την κροατική πλευρά»ανέφερε ο Ντράγκαν Μέκτιτς, υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο οποίος σχολίασε ότι η Κροατία δεν τήρησε τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες στην υπόθεση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs