Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Πώς να διασκεδάσετε εάν είστε μόνοι στο σπίτι


Μας έκλεισε σπίτι ο κορονοϊός και δεν ξέρουμε τη να κάνουμε; Σας έχουμε την λύση!

Κατ' αρχήν μπορεί να φαίνεται βαρετό να είσαι μόνος στο σπίτι, αλλά ...
έχετε εκατοντάδες επιλογές για διασκέδαση. Ψάξαμε, βρήκαμε και σας προσφέρουμε τις καλύτερες συμβουλές για το πώς θα απολαύσετε τον "εγκλεισμό". Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να διασκεδάσετε με ταινίες, χόμπι, βιβλία και πολλά άλλα. 




Αν θέλετε να γεμίσετε το χρόνο σας στο σπίτι με μια δραστηριότητα που είναι λίγο πιο ελκυστική, σκεφτείτε να γίνετε δημιουργικοί και να αναλάβετε ένα καλλιτεχνικό έργο, μαγειρεύοντας κάτι στην κουζίνα ή να κάνετε έναν γενικό καθαρισμό όπως δεν κάνατε ποτέ πριν.

Ακολουθούν μερικές ιδέες που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί

Διασκεδάζοντας τον εαυτό σας


Δες μια ταινία. 

Δείτε μια ταινία στην τηλεόραση. Τόσες έχουν τα κανάλια Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές στο διαδίκτυο ή σε ιστότοπους όπως το Netflix ή να νοικιάσετε μια ταινία μέσω μιας online υπηρεσίας ενοικίασης.

Για να μειώσετε την πλήξη, επιλέξτε ένα είδος που είναι συναρπαστικό. Παρακολουθήστε κάποια με δράση ή ταινία τρόμου γεμάτη αγωνία, καθώς αυτό θα είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή σας.



Επιστρέψτε σε ένα παλιό χόμπι. 

Έχετε κάποια χόμπι που το έχετε παρατήσει; Σκεφτείτε τι έχετε κάνει στο παρελθόν στον ελεύθερο χρόνο σας. Ίσως να υπάρχει κάτι σαν το πλέξιμο ή τη ζωγραφική που είχατε ξεκινήσει, αλλά δεν το κάνετε πια. Εάν βαριέστε στο σπίτι, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να επιστρέψετε σε ένα ξεχασμένο χόμπι.



Διάβασε ένα βιβλίο. 

Πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη σας και βρείτε ένα βιβλίο. Επιλέξτε κάτι που είχατε αφήσει στη μέση ή δεν το ξεκινήσατε ποτέ. Ένα μεγάλο, "βαρύ" έργο μυθοπλασίας για παράδειγμα, ή ένα βιβλίο διηγημάτων που θα σας πάει  γρήγορα στη δράση.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα βιβλίο που σας αρέσει στο σπίτι σας, το ίντερνετ θα σας βοηθήσει. Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία δωρεάν στο διαδίκτυο. 



Βρείτε παιχνίδια online. 

Πληκτρολογήστε "brainteasers" σε μια μηχανή αναζήτησης και βρείτε παιχνίδια όπως αινίγματα, σταυρόλεξα, παζλ sudoku και οπτικές ψευδαισθήσεις είναι κι αυτός ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσετε όμορφα. .



Παιξτε βιντεοπαιχνιδια. 

Αν έχετε κονσόλα παιχνιδιών, χρησιμοποιήστε τη. Η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το χρόνο σας αν είστε κολλημένοι μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε ένα παιχνίδι με πολλή δράση που θα σας παρασύρει.

Αν η κονσόλα παιχνιδιών σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο Internet, μπορείτε να διαδράσετε με άλλους παίκτες online. Αυτό θα σας κάνει να ξεχάσετε κάθε πλήξη που νιώθετε όταν είστε μόνος σας.


Ακούστε μουσική. 

Κάντε μια λίστα αναπαραγωγής που σας αρέσει. Ονομάστε την κάτι σαν "Playlist Boredom" και να την ακούτε όταν βαριέστε. Αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε ενεργοποιημένοι και ενθουσιασμένοι, μειώνοντας την πλήξη σας.

Μην φοβάστε να χορέψετε στο σαλόνι σας. Εξάλλου, είσαι μόνος στο σπίτι. Κανένας δεν είναι εκεί για να σε δει και να σε κρίνει.



Παρακολουθήστε αστεία βίντεο. 

Βρείτε το YouTube ή έναν παρόμοιο ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο. Πληκτρολογήστε "αστεία βίντεο" στη μηχανή αναζήτησης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε προσωπικότητες του YouTube που είναι γνωστές για το χιούμορ τους, κλιπ από κωμικούς ή ένα σωρό τρελά βίντεο. Υπάρχουν χιλιάδες αστεία βίντεο στο διαδίκτυο που μπορούν να σας κρατήσουν παρέα εάν βαρεθείτε.

Συμβουλευτείτε τους φίλους ή ρωτήστε τους, να σας στείλουν προτάσεις για βίντεο. Γράψτε στον τοίχο σας σε έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων όπως: "Είμαι σπίτι μόνος και βαριέμαι. ​​Στείλτε μου αστεία βίντεο!"


Βγάλτε την δημιουργική πλευρά σας


Δημιουργήστε βίντεο για τους φίλους σας. Πηγαίνετε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και βρείτε τα παλιά βίντεο και τις εικόνες που έχετε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Βάλτε τα όλα μαζί και φτιάξτε ένα βίντεο, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λογισμικό βίντεο που παρέχει ο υπολογιστής σας, βάτε και ένα διασκεδαστικό τραγούδι. 

Όταν τελειώσετε, μπορείτε να στείλετε το βίντεο σε φίλους ή να το εγγράψετε σε DVD.

Προσέξτε όμως να ανεβάσετε το βίντεό σας online, μόνο εάν είστε απόλυτα άνετοι με το περιεχόμενό του και να είναι ορατό σε ένα ιδιωτικό κοινό. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζετε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων αν χρησιμοποιήσετε ένα τραγούδι. Πληκτρολογήστε ένα τραγούδι σε μια μηχανή αναζήτησης για να δείτε εάν προστατεύονται τα πνευματικά δικαιώματα. Τα πιο δημοφιλή τραγούδια μουσικής πάντως σίγουρα προστατέυονται.


Δημιουργήστε ένα κολάζ φωτογραφιών στον τοίχο σας. 

Βρείτε τυχόν παλιές φωτογραφίες που έχετε. Πάρτε επίσης από περιοδικά ενδιαφέρουσες εικόνες, όπως ιδιόμορφες διαφημίσεις ή όμορφες εικόνες. Κολλήστε τα σαν ταινία στον τοίχο σας σε ένα διασκεδαστικό κολάζ φωτογραφιών. 

Εκτός από τη χρήση εικόνων, χρησιμοποιήστε λέξεις. Δοκιμάστε να κόψετε μια λέξη που εμπνέει, όπως το "Dream", από ένα περιοδικό. Βρείτε ένα ποίημα ή ένα απόσπασμα που σας αρέσει online, εκτυπώστε το και κολλήστε το στον τοίχο.


Πάρτε μερικές φωτογραφίες. 

Αν έχετε μια φωτογραφική μηχανή, αλλά ακόμη και την φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιήστε την για να τραβήξετε κάποιες διασκεδαστικές φωτογραφίες. Τραβήξτε φωτογραφίες από ενδιαφέροντα αντικείμενα στο σπίτι σας, φωτογραφίες των κατοικίδιων σας. Βγείτε έξω και φωτογραφίστε τα πράγματα στη γειτονιά ή στην αυλή σας. 

Μπορείτε επίσης να κάνετε ανόητες φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε την κάμερα στον υπολογιστή σας, η του τηλεφώνου σας για, για να τραβήξετε μια σειρά από τρελές εικόνες του εαυτού σας και να δημοσιεύσετε το άλμπουμ στο Facebook με έναν τίτλο όπως "βαρεμάρα στο σπίτι".


Ζωγραφίστε

Δείτε αν υπάρχουν παλιά βιβλία ζωγραφικής εκεί γύρω. Ακόμα κι αν αισθάνεστε πολύ βαρεμάρα για να ζωγραφίσετε, μπορείτε να τα χρωματίσετε, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσετε το χρόνο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια και έπειτα να τα χρωματίσετε, ή να προσθέσετε πολύχρωμα σχέδια στα σημειωματάριά σας.


Μαγείρεμα που είναι πάντα επίκαιρο και τώρα της μόδας


Μαγειρέψτε ένα καλό γεύμα. Δείτε τι συστατικά έχετε και φτιάξτε ένα φαγητό χρησιμοποιώντας αυτά τα συστατικά. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να πειραματιστείτε με νέες συνταγές στην κουζίνα. 

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα συστατικά που έχετε και θα σας προτείνουν ένα πιάτο. Δοκιμάστε κάτι σαν Super Cook ή Master Recipe.


Φτιάξτε σπιτική ζεστή σοκολάτα.

Αυτό μπορεί να είναι υπέροχο εάν έχει κακοκαιρία. Μπορείτε να βρείτε συνταγές σπιτικής ζεστής σοκολάτας στο διαδίκτυο, οι οποίες συνήθως γίνονται με γάλα και σκόνη κακάου, κομμάτια σοκολάτας ή κουβερτούρα σοκολάτας. Αν έχετε τα σωστά συστατικά, σκεφτείτε να κάνετε τον εαυτό σας ένα καταπραϋντικό ποτήρι σπιτικού κακάο. 


Ψήστε κάτι. Φτιάξτε κουλουράκια

Εάν έχετε βασικά συστατικά ψησίματος, όπως ζάχαρη και αλεύρι, θα πρέπει να μπορείτε να ψήσετε κάτι. Ακόμη και κάτι απλό, όπως τα βασικά μπισκότα ζάχαρης, μπορεί να είναι διασκεδαστικό όταν είστε μόνοι στο σπίτι. Δείτε τι υλικά έχετε και χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα. 

Αν έχετε βιβλία μαγειρικής, βρείτε συνταγές εκεί. Επίσης μπορείτε να βρείτε συνταγές online.


Γίνετε παραγωγικοί


Οργανώστε κάτι. 

Ενώ η οργάνωση μπορεί να μην ακούγεται σαν διασκέδαση, αν είστε μόνοι κια βαριέστε, μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε με τον εαυτό σας, βρείτε κάτι για να οργανώσετε. Μπορείτε να οργανώσετε ένα συρτάρι στο σπίτι σας, τα αντικείμενά σας, το γραφείο σας ή το ντουλάπι σας. 

Για να κάνετε την οργάνωση πιο διασκεδαστική, δημιουργήστε. Για παράδειγμα, κάντε διασκεδαστικές και διακοσμητικές ετικέτες για τα διαφορετικά συρτάρια στην ντουλάπα σας.


Καταπιαστείτε με κάτι από την εργασία σας. 

Αν βαριέστε, κάντε κάτι που θα σας φανεί χρήσιμο στη δουλειά σας. Εάν η δουλειά που κάνετε , μπορεί να γίνει από το σπίτι, κάντε όση περισσότερη μπορείτε. Όταν τελειώσετε, θα διαπιστώσετε πως όταν επιστρέψετε στο γραφείο θα έχετε πολύ λιγότερα να κάνετε.


Αναδιαμορφώστε το δωμάτιό σας. 

Σκεφτείτε πώς θέλετε να αλλάξετε το δωμάτιό σας. Ίσως να έχετε κουραστεί από το χρωμα του ή την διακόσμησή του. Περάστε την ημέρα αναδιοργανώνοντας τα έπιπλά σας, αλλάζοντας θέσεις και πολλά άλλα. Αν αγαπάτε τη διακόσμηση, αυτό μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Θα σας δώσει επίσης ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης.

Μπορείτε να αναζητήσετε online ιδέες για τη διακόσμηση .


Κάντε γενικό καθαρισμό. 

Με την ευκαιρία του "εγκλεισμού" στο σπίτι περάστε λίγο χρόνο στην καθαριότητα. Βάλτε κάποια μουσική ενώ κάνετε γενική καθαριότητα, μπορεί πραγματικά να είναι διασκεδαστικά. Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε καθαρίζοντας. Κάντε το σαν παιχνίδι. Π.Χ δείτε πόσα ρούχα μπορείτε να διπλώσετε σε 10 λεπτά και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να σπάσετε το ρεκόρ σας,

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs