Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Τουρκία: 48ωρο lockdown για 31 επαρχίες -Σε αποκλεισμό Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα


Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας δύο ημερών σε ...
31 επαρχίες, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Πρόκειται για απόφαση με στόχο την ενίσχυση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών.




Όπως υπογραμμίζεται, οι απαγορεύσεις θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και θα λήξουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Εντείνονται τα μέτρα απαγόρευσης στην Τουρκία για το Σαββατοκύριακο

Οι παραπάνω περιοχές έχουν τεθεί σε καραντίνα από την περασμένη εβδομάδα, με περιορισμούς στην μετακίνηση των πολιτών και εξαιρέσεις στην μεταφορά αγαθών και προσωπικού που βρίσκεται σε υπηρεσία. Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Sabah, ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία προβλέπεται ζεστός και ηλιόλουστος και οι Αρχές φοβούνται πως οι πολίτες θα αγνοήσουν τις εκκλήσεις για κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Τουρκία έχει αποφύγει να επιβάλει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τα γρανάζια της οικονομίας θα πρέπει να συνεχίσουν να γυρίζουν». Ως τώρα, η χώρα έχει ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας για νέους κάτω των 20 ετών, αλλά και για πολίτες ηλικίας από 65 ετών και πάνω.


Περισσότερα από 47.000 κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι θάνατοι εξαιτίας του ιού στη χώρα έφτασαν τους 1.006. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανάρρωσαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs