Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε στα χρώματα της Ισπανίας -Σε ένδειξη αλληλεγγύης εν μέσω πανδημίας [εικόνες]


Με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας, φωταγωγείται από το απόγευμα της Παρασκευής και για ...
ένα τριήμερο, το Μέγαρο της Βουλής.




Η προβολή της ισπανικής σημαίας στο κτίριο του κοινοβουλίου πραγματοποιείται μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον ισπανικό λαό εξαιτίας της δοκιμασίας από την πανδημία του Covid-19.

Η προβολή της σημαίας της Ισπανίας στο κτίριο της ελληνικής Βουλής / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Ισπανία καταγράφει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς θανόντων στον κόσμο, με τους θανάτους από τον κορωνοϊό να ξεπερνούν τις 15.000 από την αρχή της πανδημίας.

Άλλωστε, σήμερα, με ανάρτησή της στο twitter και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ισπανικό λαό, σημειώνοντας «Con solidaridad y fuerza lo superaremos todos juntos/Με αλληλεγγύη και δύναμη θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί». Το μήνυμα της Προέδρου συνοδεύεται και από φωτογραφία με την ανάρτησης τής ισπανικής σημαίας στη Βουλή των Ελλήνων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό της Ισπανίας.


Και η σημαία της Ισπανίας μπροστά στο περιστύλιο της Βουλής

Στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων άλλωστε κυματίζει από το πρωί της Παρασκευής η Ισπανική σημαία μαζί με την Ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ισπανικό λαό εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19.

Ποδηλάτης στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, όπου φέγγει η σημαία της Ισπανίας

Κατά την συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα κ. Enrique Viguera, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα χρώματα της Ισπανίας στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων

Η πρωτοβουλία της ανάρτησης της Ισπανικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέστη νωρίτερα σήμερα το πρωί σε ανάλογη εκδήλωση έπαρσης της Ελληνικής και Ισπανικής σημαίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική Βουλή ανέλαβε παρόμοια πρωτοβουλία και για την Ιταλία, την πιο βαριά μαστιζόμενη από την πανδημία χώρα στον κόσμο

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs