Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Σωτήρης Τσιόδρας - Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Γηροκομείο


Στο πλευρό των ηλικιωμένων του γηροκομείου της Νέας Μάκρης, όπου εντοπίστηκαν ...
κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.




Οι ηλικιωμένοι της Μονάδας «Ευ Ζην», η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, ζουν εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα με τον φόβο του κορωνοϊού, ενώ δέκα ηλικιωμένοι που έμεναν εκεί διακομίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με συμπτώματα του COVID-19.


Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας συνομίλησε με όλους τους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο, τους έδωσε οδηγίες ενώ το ίδιο συνέβη και στο προσωπικό για το πώς να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή.


Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής διευκρινίζοντας ότι όσοι μπαίνουν και βγάινουν στον οίκο ευγηρίας στο Μάτι θα ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους κάθε δύο ημέρες.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κατάσταση αποκαλύφθηκε όταν ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία επειδή είχε συμπτώματα. «Οι άλλοι 9 ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί» πρόσθεσε ο δήμαρχος Μαραθώνας ο οποίος στο ερώτημα από πού μπορεί να μπήκε ο κορωνοϊός στο γηροκομείο απάντησε «μου είπαν ότι πιθανότατα να προήλθε από επισκέπτη».


Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ οι εικόνες με κάποιους ηλικιωμένους να βγαίνουν στα μπαλκόνια προκαλούν συγκίνηση.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs