Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ικαρία: Ζητούν από τον εφοπλιστή που έσπασε την καραντίνα να πληρώσει από την τσεπη του τα έξοδα αεροδιακομιδής του


Να πληρώσει τα έξοδα αεροδιακομιδής του και τα παρελκόμενα έξοδα ζητούν νομικοί για τον πολίτη που ...
έσπασε την καραντίνα και πήγε στην Ικαρία. Πρόκειται για το γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας που ήταν θετικός στον κορωνοϊό και σπάζχοντας την καραντίνα, η οποία του είχε επιβληθεί, πήγε στην Ικαρία.
Οπως αναφέρει το the toc, Η μετακίνησή του έθεσε σε κίνδυνο όλο το νησί που μπήκε σε καραντίνα καθώς μέχρι τότε δεν είχε παρουσιάσει κανένα κρούσμα του ιού.

Δικηγόροι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητώντας να μελετήσει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τιμολέων Κοσμίδης και οι συνάδελφοι δικηγόροι κ.κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και Χρήστος Χασάπης – Διδάκτορας Νομικής κατέθεσαν τη σχετική αίτηση. Σημειώνεται ότι το κόστος μόνο της αεροδιακομιδής χωρίς τα παρελκόμενα έξοδα νοσηλείας είναι πάνω από 9.000 ευρώ.


Τι ζητούν οι δικηγόροι

Οι νομικοί ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάκτησης της προκληθείσας δαπάνης (κόστος καυσίμων, κόστος πληρώματος κλπ) καθώς και να δοθεί ένα μήνυμα εμπέδωσης της ατομικής ευθύνης που βαρύνει τον καθένα μας απέναντι στην κοινωνία και στην πατρίδα πάντοτε, αλλά προπάντων στις ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, τονίζουν ότι θα ήταν αδιανόητο μία τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως του 25χρονου, να επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις κρατικές δομές και τον Ελληνα φορολογούμενο.


Το σπάσιμο της καραντίνας και το ταξίδι στην Ικαρία

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είχε επιστρέψει από το Λονδίνο στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου και στις 17 Μαρτίου φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να ταξίδεψε με το Blue Star Mykonos στο νησί μαζί με την Ολλανδέζα φίλη του, ίσως και με ένα ακόμη άτομο βρετανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες προσώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ο νεαρός ήταν ήδη άρρωστος και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε λίγες μέρες μετά όταν και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Το πρωί του Σαββάτου με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας με C-27, ο 25χρονος ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα και μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα γι’ αυτό και του χορηγήθηκε οξυγόνο, ωστόσο η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερες ανησυχίες.

Η πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε ειδική κάψουλα του ΕΚΑΒ είναι η μοναδική που υπάρχει γι’ αυτές τις περιπτώσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά τη μέρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs