Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Αργεντινή: Ανοίγουν μαζικους τάφους τις επόμενες μέρες λόγω κορωνοϊού


Οι δημοτικές αρχές στην πόλη Κόρδομπα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της ...
κεντρικής Αργεντινής, έδωσαν εντολή να ανοιχτούν περίπου 250 τάφοι τις επόμενες ημέρες, αφού φαίνεται πως προεξοφλούν αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μολονότι τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες σε εθνική κλίμακα μοιάζουν να εξομαλύνουν την καμπύλη της εξάπλωσης.
Νεκροθάφτες στο κοιμητήριο Σαν Βισέντε, σε ένα προάστιο της πόλης, ετοιμάζονται να ανοίξουν τους νέους τάφους τις επόμενες ημέρες. «Από πέντε ως έξι λάκκους την ημέρα, τον συνηθισμένο αριθμό, πλέον ανοίγουν τους διπλάσιους», επιβεβαίωσε ο Δαμιάν Μπίσι, εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων και υπαλλήλων του δήμου.

Η απόφαση προστίθεται στις ενδείξεις πως οι αρχές στην Κόρδομπα, όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, καθώς παγκοσμίως οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασαν τους 119.000 και τα κρούσματα μόλυνσης τα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες έλαβε αυστηρά μέτρα για να προλάβει την εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας περιορισμούς στις κινήσεις των πολιτών από τα μέσα Μαρτίου, κλείνοντας τα σύνορα και αναστέλλοντας το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας. Αν και στη χώρα καταγράφονται 95 θάνατοι και πάνω από 2.200 κρούσματα, ο απολογισμός στην Αργεντινή είναι θεαματικά χαμηλότερος από εκείνους στις χώρες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα, ειδικά στις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία.

Στην επαρχία Κόρδομπα, τη δεύτερη πολυπληθέστερη της χώρας της Λατινικής Αμερικής, έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι και 206 κρούσματα μόλυνσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο