Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Θρίλερ στη Βόρεια Κορέα: Σε κίνδυνο η ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν - Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Βόρεια Κορέα


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την ...
είδηση που μετέδωσε το CNN - επικαλούμενο πηγές από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες - ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν σοβαρά τις πληροφορίες που θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από εγχείρηση στην καρδιά.
Την πληροφορία για χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του Κιμ Γιονγκ Ουν μετέδωσε η διαδικτυακή εφημερίδα Daily NK με έδρα τη Νότια Κορέα αναφέροντας ότι κρίθηκε απαραίτητη λόγω της παχυσαρκίας, του καπνίσματος και της υπερκόπωσης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι ανησυχίες είναι αξιόπιστες αλλά δύσκολο να επιβεβαιωθούν δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Κατά το δημοσίευμα η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου και ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται έκτοτε να αναρρώνει σε βίλα στην επαρχία Χιανγκσάν.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια ύποπτη δραστηριότητα που να επιβεβαιώνει την αγωνία για την κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως σημειώνει το Associated Press τα σενάρια σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν τις περισσότερες φορές έχουν ως αφορμή την παρουσία του ή μη σε σημαντικά γεγονότα στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση από τις 11 Απριλίου όταν προήδρευσε συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος. Αντίθετα ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίαζε από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Τσέονγκ Σέονγκ-Τσανγκ από το ινστιτούτο Sejong ακόμα και να υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα την ακολουθήσει πολιτική αναταραχή καθώς η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιόνγκ ασκεί ήδη μεγάλη επιρροή μέσα στην κυβέρνηση ενώ, όπως σημειώνει ο αναλυτής, υπάρχουν αρκετοί στο σύστημα ηγεσίας της Πιονγιάνγκ που θέλουν την διατήρηση της οικογένειας Κιμ στην ηγεσία της χώρας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs