Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

«USGreece2021»: Το λογότυπο της πρεσβείας των ΗΠΑ για τα 200 χρόνια από την επανάσταση


Διαχρονικά στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ, σημειώνει η πρεσβεία τους στην Ελλάδα παρουσιάζοντας ...
το λογότυπο «USGreece2021».

Πρόκειται για το λογότυπο που θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για τον εορτασμό της 200ής επετείου ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ, το λογότυπο του 2021 στοχεύει να συλλάβει χαρακτηριστικά που ενώνουν τις δύο χώρες. Η σχεδιαστική ομάδα του λογοτύπου «White» με έδρα την Αθήνα, σχολίασαν: «Τιμά τη διαχρονική φλόγα της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, που σχηματίζονται από κοινά στοιχεία των αμερικανικών και ελληνικών σημαιών. Η φλόγα γιορτάζει το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη συνέχεια, χαρακτηριστικά που μοιράζονται και οι δύο χώρες. Το λογότυπο βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, την ενότητα, τη φιλία και την υπερηφάνεια. Εικονογραφεί τη σεβαστή και αρμονική σχέση μεταξύ των χωρών μας, με την κάθε μία να παίζει ρόλο στον αγώνα της άλλης για ανεξαρτησία».


Η ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας επισημαίνει ακόμα, πως το λογότυπο είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι δύο χώρες μας ήταν στενοί σύμμαχοι από την ανεξαρτησία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στον 22ο στίχο του Ύμνου της Ελευθερίας του Διονύσιου Σολωμού, του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την προηγούμενη εβδομάδα: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια στις διμερείς μας σχέσεις... Ξεκινάμε τώρα να σχεδιάσουμε μια πραγματικά συναρπαστική ατζέντα για το μέλλον, επικεντρωμένη σε τομείς όπως η τεχνολογία, τομείς όπως η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και με επίκεντρο τους δεσμούς μεταξύ των λαών, που είναι και αυτό που κάνει τη σχέση αυτή τόσο δυνατή»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο