Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Σαρωτική η Apple – Η αξία της ξεπέρασε τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια, η μοναδική στις ΗΠΑ


Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά της – το iPhone, το iPad, το iTunes, το App store – η Apple μπορεί τώρα; να περηφανεύεται για ...
ένα ακόμη: Έστω και για λίγο, η αξία της ξεπέρασε τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την, την πρώτη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο.
Συγκεκριμένα, η Apple έφτασε τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια χθες, λίγο προτού υποχωρήσει κάτω από αυτό το υψηλό επίπεδο. Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο σχεδόν 60% φέτος και βρίσκεται στο υψηλότερο όλων των εποχών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 465 δολάρια ανά μετοχή, αλλά σύντομα θα γίνει πιο προσιτή στους μέσους επενδυτές. Η μετοχή της εταιρείας θα διαιρεθεί στα τέσσερα στο τέλος του μήνα, γεγονός που θα μειώσει την τιμή μιας μετοχής στα περίπου 116 δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, η αξία της Apple παραμένει η ίδια δεδομένου ότι η εταιρεία θα έχει απλώς περισσότερες συναλλαγές μετοχών σε χαμηλότερη τιμή. Μια παρόμοια ανακοίνωση έκανε πρόσφατα και η Tesla που ανακοίνωσε διάσπαση μετοχών – μια κίνηση που θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές της γενιάς Z και millenial.


Μέσα σε δύο χρόνια, η Apple διπλασίασε την αξία της

H Apple έφτασε τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια μόλις δύο χρόνια αφότου ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου. Χρειάστηκαν μόλις πέντε μήνες για να υπερδιπλασιαστεί το απόθεμα μετά την πτώση του Μαρτίου.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο, που εκτιμάται τόσο υψηλά. Η Saudi Aramco ξεπέρασε αυτό το ορόσημο τον Δεκέμβριο όταν έγινε δημόσια, αλλά η πτώση των τιμών του πετρελαίου έπληξε το απόθεμα της εταιρείας. Η Apple πέρασε την Saudi Aramco νωρίτερα αυτό τον μήνα, μετά την δημοσιοποίηση υψηλών κερδών.


Ακολουθούν κατά πόδας οι Amazon και Microsoft

Δύο άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ – η Amazon και η Microsoft πλησιάζουν το ορόσημο των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Και οι δύο εκτιμώνται περίπου στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ιδιοκτήτης της Google Alphabet αξίζει επίσης πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η επιτυχία της Apple έφερε επίσης τον CEO της, Τιμ Κουκ, στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων – έναν από τους λίγους CEOs που φτάνουν σε αυτό το επι΄πεδο χωρίς να έχουν ξεκινήσει την εταιρεία που ηγούνται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs