Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

«Ο Λάκκος», το δωμάτιο όπου ασθενείς με κορωνοϊό πηγαίνουν για να πεθάνουν - Μια νοσοκόμα περιγράφει τις δραματικές συνθήκες


Μια νοσοκόμα από το Τέξας των ΗΠΑ περιγράφει τις «τρομακτικές συνθήκες» που επικρατούν για ...τους ασθενείς του κορονοϊού σε νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει τις νοσηλευτικές τους ικανότητες.

 

Οι πιο σοκαριστικές ίσως δηλώσεις της νοσοκόμας Lawanna Rivers, που εργάστηκε για ένα διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ελ Πάσο, είναι για την ύπαρξη ενός δωματίου, που αποκαλεί χαρακτηριστικά «Ο Λάκκος», όπου μεταφέρονται οι πιο βαριές περιπτώσεις Covid-19 για να πεθάνουν ουσιαστικά, καθώς η θεραπεία είναι ανακουφιστική και οι προσπάθειες ανάνηψης ελάχιστες.

Όλα προκαλούνται από τους τρομακτικούς αριθμούς των ασθενών κορονοϊού που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο. Η Rivers λέει πως οι νοσοκόμες έχουν ρητές εντολές να προσφέρουν σε κάθε ασθενή του «Λάκκου» μόνο τρεις γύρους καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Πολύ μικρότερες προσπάθειες δηλαδή από το τυπικό πρωτόκολλο.

«Είδα πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν και ένιωθα ότι δεν έπρεπε να έχουν πεθάνει», είπε ανατριχιαστικά η νοσοκόμα σε ένα 50 λεπτών βίντεο που ανέβασε ζωντανά στο Facebook στις 7 Νοεμβρίου.

Το Ελ Πάσο είναι μια από τις πόλεις του Τέξας που έχουν χτυπηθεί αλύπητα από την πανδημία, με την πολιτεία να γίνεται η πρώτη αμερικανική περιοχή που ξεπέρασε τα 1 εκατ. κρούσματα κορονοϊού.


Η Rivers είπε όμως και κάτι ακόμα: «Η νοσοκόμα που με καθοδηγούσε είχε έναν ασθενή, τον ονόμαζε ‘‘VIP’’ ασθενή, ήταν η γυναίκα ενός γιατρού. Έκαναν τα πάντα για κείνη τη γυναίκα, δεν υπήρχε τίποτα που να μην κάνουν για κείνη τη γυναίκα. Και μαντέψτε; Ήταν ο μόνος ασθενής που κατάφερε να βγει ζωντανός από την εντατική».

Απαντώντας στις καταγγελίες της, το University Medical Center του Ελ Πάσο δήλωσε απλώς πως «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλήρως τα γεγονότα που ανέφερε»...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs