Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Καρατόμησε την Αλεξία Έβερτ ο Μπακογιάννης μετά τα περί «κατσαρίδων» για το ΚΚΕ - Η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων


Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ...το σχόλιο της κ. Έβερτ περί «κατσαρίδων» για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση κατά την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Η Αλεξία Έβερτ σε ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο Facebook έγραψε αναφερόμενη στους διαδηλωτές/τριες του ΚΚΕ:

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!»

Οι δημοτικές παρατάξεις του Νάσου Ηλιόπουλου, του Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Σοφιανού ζήτησαν την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης στον δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση σχετικά με δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Αλεξίας Έβερτ:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs