Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

«Δώρο ζωής»: Επιτυχείς οι μεταμοσχεύσεις νεφρών του 23χρονου Ιάσονα σε 2 γυναίκες


Η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, μετουσίωσε τον τραγικό χαμό του, σε ...πράξη αγάπης και προσφοράς δημιουργώντας μία πολύτιμη γέφυρα ζωής.

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης των δύο νεφρών του του 23χρονου Ιάσονα που υπήρξε θύμα τροχαίου την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή στην Αθήνα.

Λήπτριες ήταν δύο γυναίκες, 57 και 55 ετών, που σύμφωνα με το νοσοκομείο είχαν 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και υποβλήθηκαν επιτυχώς σε νεφρική μεταμόσχευση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου

Με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών, μέσα από ειδικά και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας στην COVID-19 εποχή, οι Μεταμοσχεύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», συνεχίζουν το έργο τους στον αγώνα για ζωή.

Δύο συνάνθρωποί μας, 57 και 55 χρονών, με 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και αναμονής για το πολυπόθητο δώρο, υποβλήθηκαν επιτυχώς σε νεφρική μεταμόσχευση χθες 17 Μαρτίου 2021 στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ., του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Η υπέρβαση της οικογένειας του 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση των ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις), ενώ παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

Η Διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για την μεγάλη αυτή υπέρβαση. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν να στηθεί αυτή η πολύτιμη γέφυρα ζωής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs