Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η πρώτη κοινότητα που έχτισε ανοσία αγέλης - Ζει χωρίς διαδίκτυο, τηλεόραση και ρεύμα


Με τα στοιχεία που έδωσε η Πενσυλβάνια στη δημοσιότητα , η θρησκευτική ομάδα Άμις της περιοχής έχει χτίσει... 90% ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό. Το θέμα δημοσίευσε η New York Post και έκανε εντύπωση στις ΗΠΑ.

 

Η συγκεκριμένη κοινότητα έχει απορρίψει με τον τρόπο ζωής της κάθε νέα μορφή τεχνολογίας, δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, δεν βλέπει τηλεόραση, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, χρησιμοποιεί ακόμα κεριά, ενώ δεν υπάρχουν ψυγεία, αυτοκίνητα και ότι είναι αυτονόητο στον δυτικό κόσμο. Αν βρεθείς στη κοινότητα θα δεις ότι κυκλοφορούν με άμαξες, ενώ οι γεωργικές εργασίες γίνονται ακόμα με τη βοήθεια των ζώων.


9 στους δέκα κόλλησαν τον ιό αποκτώντας ανοσία που ξεπερνάει το 90%. Ενώ τα μέλη της κοινότητος τήρησαν τα μέτρα της καραντίνας, φαίνεται πως κόλλησαν στις θρησκευτικές τελετές που κάνουν, όπου υπάρχει το έθιμο των "ιερών φιλιών".

Μπορεί τώρα τα πράγματα να έχουν ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες 6 εβδομάδες να μην έχει παρουσιασθεί ούτε ένα κρούσμα, αλλά πριν 3 μήνες η κατάσταση ήταν κρίσιμη με αρκετούς από τα μέλη της κοινότητος να έχουν νοσηλευτεί και διασωληνωθεί.


Οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί με το αν έχουν όντως αποκτήσει ανοσία, πράγμα που αν έχει συμβεί θα είναι η πρώτη κοινότητα που το πετυχαίνει σε τέτοιο βαθμό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs