Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ανακοινώνεται το τέλος του lockdown: Τι ανοίγει άμεσα – Κατάργηση 2 απαγορεύσεων


Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα ισχύοντα μέτρα του lockdown, καθώς αύριο Τετάρτη (17/3) συνεδριάζει... εκτάκτως η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Η έκτακτη συνεδρίαση έρχεται μετά από την «διάγνωση» των ειδικών πως τα μέτρα του lockdown έχουν επιφέρει υπέρμετρη κόπωση των πολιτών, οδηγώντας σε καταστρατήγησή τους, σε βαθμό να μην είναι αυτή τη στιγμή πρακτικά.

 

Έτσι, αύριο η Επιτροπή θα κληθεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε μετά από έναν χρόνο συνεχών μέτρων κατά της πανδημίας να υπάρξει ορίζοντας για το τέλος του lockdown, με άμεσες παρεμβάσεις και χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, η Επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί το άμεσο άνοιγμα, από 22 Μαρτίου, για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Παράλληλα, θα υπάρξει η τελική εισήγηση για το λιανικό εμπόριο και το κατά πόσο τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 22 Μαρτίου ή στις 29 Μαρτίου, με τη μέθοδο του click inside.


Καταργούνται δύο απαγορεύσεις

Παράλληλα, η Επιτροπή φαίνεται έτοιμη να λάβει αποφάσεις για κατάργηση δύο απαγορεύσεων που είναι σε ισχύ τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αττική. Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα καταργηθεί η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο με τον κωδικό «6», για σωματική άθληση. Η κατάργηση θα σημαίνει πως οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το SMS με κωδικό «6».

Παράλληλα, αποφάσεις θα ληφθούν και για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα που αυτή τη στιγμή είναι στις 19.00 το απόγευμα. Οι ειδικοί θα λάβουν την τελική απόφαση, ωστόσο, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η αλλαγή του μέτρου για τις 21.00 το βράδυ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs