Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Πάρθηκαν οι αποφάσεις: Τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα και πληρωμή on line - Η λύση που περίμεναν όσοι δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους 12 μήνες το χρόνο


Ένα πάγιο αίτημα κατόχων αυτοκινήτου που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους 12 μήνες το χρόνο, έρχεται να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση. ...

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνονται ανά μήνα και χωρίς κάποια χρηματική «ποινή» όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου.

Ο κος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει από τον Μάϊο, όπου on line -μέσω του myCAR της ΑAΔΕ- θα μπορούν οι κάτοχοι των οχημάτων να ενεργοποιούν σε… κυκλοφορία τις πινακίδες, ή σε ακινησία, μήνα με μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το newsauto, το μέτρο εξετάζεται να είναι μόνιμο για όλο το χρόνο, ενώ θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στα Τέλη Κυκλοφορίας, γι’ αυτούς που θα επιλέγουν να κυκλοφορούν όλο το χρόνο (πιο οικονομικά Τέλη), για αυτούς που θα επιλέγουν εξάμηνη χρήση, τρίμηνη ή μήνα-μήνα. Τις πινακίδες θα τις διατηρεί ο κάτοχος του ΙΧ στην κατοχή του και ανάλογα με το τι θα επιλέγει θα τις τοποθετηθεί στο όχημα.

Αν εντοπιστεί όχημα από τις αρχές (π.χ. από την αστυνομία) με πινακίδες τοποθετημένες, οι οποίες έχουν «on line κατατεθεί», τότε θα επιβάλλονται αυτομάτως στο ΑΦΜ οπου ανήκει το όχημα, οι βαρύτατες ποινές που προβλέπονται και οι οποίες φτάνουν και τα 30.000€ Ευρώ.

Η αστυνομία και οι ελεγκτές της ΑΕΔΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους φορητές συσκευές συνδεδεμένες on line με το σύστημα myCAR και θα σκανάρουν με μία κίνηση τις πινακίδες (είτε το όχημα είναι σταθμευμένο, είτε εν κινήσει) για να παίρνουν άμεσα απάντηση εάν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs