Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Βόρεια Μακεδονία: Εγκρίθηκε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για χρήση κατά του κορωνοϊού


Η Βόρεια Μακεδονία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για επείγουσα χρήση κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το ...Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Το Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί για χρήση σε 46 χώρες με πληθυσμούς που φθάνουν συνολικά το 1,2 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

 

Όλο και περισσότερα κράτη στρέφονται στο Sputnik V

Να σημειωθεί πάντως ότι στο ρωσικό εμβόλιο στρέφονται δειλα-δειλα οι χώρες της ΕΕ προκειμένου να επιταχύνουν τους ρυθμούς του εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό.

Η Τσεχική Δημοκρατία, παρήγγειλε μία παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να προσφύγει και στην κινεζική Sinopharm, δήλωσε ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν. 

Νασημειωθεί επίσης ότι στην Ουγγαρία γίνονται εμβολιασμοί με το ρωσικό Sputnik V, παρότι δεν έχει λάβει άδεια για επείγουσα χρήση.


«Αποτελεσματικό και απέναντι στις μεταλλάξεις»

Ρωσική κλινική δοκιμή για την αποτελεσματικότητα του επανεμβολιασμού με το εμβόλιο Sputnik V ως προς την προστασία κατά των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού έχει ως τώρα θετικά αποτελέσματα, ανακοίνωσαν πρόσφατα ερευνητές.

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επανεξέταση μέχρι τις 15 Μαρτίου των εμβολίων ρωσικής παραγωγής για την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εξαπλώνονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.

«Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Gamaleya στη Ρωσία έδειξε ότι ο επανεμβολιασμός με το Sputnik V έχει θετικά αποτελέσματα απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, περιλαμβανομένων των στελεχών που ταυτοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Ντένις Λογκούνοφ, υποδιευθυντής του κέντρου που παρασκεύασε το εμβόλιο Sputnik V.

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη της λειτουργίας τους. Ακόμη δεν είναι διαθέσιμες άλλες πληροφορίες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs