Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο θρύλος της «μηχανής του χρόνου» που ήταν κρυμμένη στο Βατικανό - Μια πολύ παράξενη ιστορία


Η ιστορία του Βατικανού είναι γεμάτη με μυστικά. Το πιο παράξενο όμως απ’ όλα είναι ο μύθος για την ύπαρξη ...μιας μηχανής του χρόνου που ονομάζεται Chronovisor.Λέγεται λοιπόν πως η Chronovisor είναι μια μηχανή που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον τη χρησιμοποιεί να βλέπει μέσα στον χρόνο. Η ύπαρξή της δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά σύμφωνα με το βιβλίο του ιερέα François Brune, που δημοσιεύτηκε το 2002, υπάρχει.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η μηχανή του χρόνου κατασκευάστηκε από τον πατέρα Pellegrino Ernetti, ο οποίος κράτησε την ύπαρξή της μυστική μέχρι τη δεκαετία του 1960. Τότε ήταν που εμπιστεύτηκε στον Brune, ότι 12 επιστήμονες τον βοήθησαν να την κατασκευάσει.

Είναι κατασκευασμένη από καθοδικές ακτίνες, κεραίες και μέταλλα που λαμβάνουν σήματα ήχου και φωτός σε όλα τα μήκη κύματος. Η Chronovisor λέγεται πως επέτρεψε στους επιστήμονες να τεκμηριώσουν γεγονότα του παρελθόντος, όπως αυτό της σταύρωσης του Ιησού Χριστού. Θα μπορούσε δηλαδή να επικυρώσει όλες τις διδασκαλίες της Βίβλου.

Η απόδειξη της ύπαρξης της μηχανής είναι το βιβλίο του Brune. Εκεί ο τελευταίος εξιστορεί πως συνάντησε τον πατέρα Ernetti πάνω σε ένα καράβι στα κανάλια της Βενετίας. Και οι δυο γνώριζαν καλά την ιστορία των αρχαίων γλωσσών, αλλά σύντομα ο Ernetti οδήγησε την κουβέντα στην επιστήμη.

Ο Brune τότε είπε πως η χριστιανική Βίβλος είναι ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες με τον Ernetti να ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση στην αλήθεια μέσω μιας μηχανής που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Είπε πως τον βοήθησαν διακεκριμένοι επιστήμονες. Μεταξύ τους ήταν ο Enrico Fermi, που βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ το 1938 και ο πρώην Ναζί Wernher von Braun, η εργασία του οποίου βοήθησε τη NASA να φτάσει στο φεγγάρι.

Ένας «εντοπιστής κατεύθυνσης» που βρίσκεται στη συσκευή συντονίζεται σε συγκεκριμένη εποχή που κάποιος θέλει να δει σε μια οθόνη, ενώ υπάρχει και συσκευή καταγραφής των όσων φαίνονται στην οθόνη. Η Chronovisor λοιπόν δεν ήταν μηχανή ταξιδιού στο χρόνο αλλά ουσιαστικά ένα «παράθυρο στο παρελθόν». Ο Ernetti είχε πει πως λειτουργεί όπως η τηλεόραση, πιάνοντας ήχους από το παρελθόν που αιωρούνται στο διάστημα, παραδεχόμενος ότι είχε δει εκπληκτικά πράγματα.

Όπως τον λόγο του Κικέρωνα στη Ρωμαϊκή Γερουσία το 63 π.Χ. Γενικότερα, ο Ernetti είπε πως είχε δει πολλά γεγονότα που εμπεριέχονται στη Βίβλο, από την ίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι την καταστροφή των Σοδόμων και τον Γομόρρων.

Ο ισχυρισμός του δημοσιεύτηκε πρώτη φορά σε μια εφημερίδα το 1972, με τίτλο «Μια μηχανή που φωτογραφίζει το παρελθόν επιτέλους εφευρέθηκε». Μαζί με τους υπόλοιπους αμφίβολους ισχυρισμούς του Ernetti, δημοσιεύτηκε και μια φωτογραφία, που ο Ernetti ισχυρίστηκε πως είναι από τη σταύρωση του Ιησού.

Μέχρι τον θάνατό του το 1994, επέμενε πως η μηχανή είχε κρυφτεί για να μην πέσει σε λάθος χέρια. Το 1988, το Βατικανό είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του πως «όποιος χρησιμοποιεί ένα εργαλείο με τέτοια χαρακτηριστικά θα αφορίζεται».

Πριν πεθάνει έγραψε ένα γράμμα λέγοντας πως η συσκευή ήταν αληθινή. Έγραψε πως «ο πάπας Πίος ο 12ος μας απαγόρευσε να δώσουμε πληροφορίες γι’ αυτήν επειδή τη θεωρούσε πολύ επικίνδυνη. Μπορεί να περιορίσει την ελευθερία του ανθρώπου».

Όσο ελκυστικά κι αν ακούγονται αυτά που αναφέρει ο Ernetti, πολλά από αυτά που ισχυρίστηκε για την Chronovisor έχουν καταρριφθεί. Οι σκεπτικιστές υποστήριξαν ότι η δήθεν φωτογραφία του για τον Ιησού ήταν απλώς μια φθηνή αναπαραγωγή ενός αγάλματος που στεγαζόταν σε μια εκκλησία της Ούμπρια. Ένα άλλο περιοδικό υποστήριξε ότι η φωτογραφία ήταν απλώς μια αντίστροφη εικόνα του Ιησού από μια καρτ ποστάλ.

Το 1996 το περιοδικό Paracelsus άσκησε περαιτέρω κριτική στους ισχυρισμούς του. Το άρθρο ρωτούσε γιατί ο Ernetti δεν άφησε λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή της ώστε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του. Επίσης το άρθρο ισχυρίστηκε πως ο τρόπος κατασκευής της Chronovisor ήταν παρόμοιος με εκείνον που περιέγραφε ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1947.

Κάποιοι λένε πως ο Ernetti παραδέχθηκε λίγο πριν το θάνατο του ότι έβγαλε από το μυαλό του την ιστορία, αλλά και αυτό αμφισβητείται. Με όλους όσους συμμετείχαν στην υποτιθέμενη κατασκευή να είναι πλέον νεκροί, το μυστήριο μάλλον θα συνεχίσει να υφίσταται.

Πληροφορίες: allthatsinteresting.com, wikipedia.org

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs