Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Ποια η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος που έχει κάνει και τις δυο δόσεις; Τι αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ


Η περίπτωση να υποστεί λοίμωξη Covid-19 κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος, δηλαδή... και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι περισσότερες από αυτές μάλιστα είναι είτε ήπιες είτε ασυμπτωματικές, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ (CDC).



Σε 75 δομές περίθαλψης ηλικιωμένων και αναπήρων στις ΗΠΑ, εξετάστηκαν 15.000 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου είτε της Pfizer/BioNTech είτε της Moderna. Βρέθηκαν μόνο 22 περιπτώσεις λοίμωξης από κορωνοϊό, αφότου είχαν περάσει δυο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Άλλα 13 περιστατικά υπήρξαν χωρίς να έχουν περάσει οι 14 πρώτες ημέρες. Από την άλλη, σε όσους είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση, αναφέρθηκαν 145 περιστατικά.

Δυο στους τρεις από τα 22 περιστατικά, είχαν ασυμπτωματικές ή ήπιες λοιμώξεις. Μόνο δυο ασθενείς χρειάστηκαν νοσήλια και ένας έχασε τη ζωή του.

«Οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι δεν μολύνθηκαν, δεν είχαν συμπτώματα Covid-19 και δεν νόσησαν σοβαρά. Mπορούν να συμβούν λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό, επειδή τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν παρέχουν 100% προστασία» τόνισαν οι ερευνητές του CDC.









Μέχρι στιγμής από τους περίπου 85 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, μόλις 6.000 ανέφεραν περιπτώσεις λοίμωξης. Όπως είπε η επικεφαλής του CDC δρ Ροσέλ Γουαλένσκι, το ποσοστό λοίμωξης μεταξύ όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, είναι μόλις 0,007%.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs