Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Τι να φάτε το πρωί για να αδυνατίσετε - Γιατί οι δίαιτες χωρίς πρωινό αποτυγχάνουν;


Οι ειδικοί επιμένουν πως οι δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν πρωινό έχουν 100% περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν και ...το άτομο που προσπαθεί να αδυνατίσει να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά.

 

Γιατί όμως το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο σε μια δίαιτα;

Τα άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό, έχουν την τάση για υπερφαγία μέσα στην ημέρα, και στο τέλος της ημέρας οι συνολικές θερμίδες είναι περισσότερες και χειρότερης ποιότητας.

Το πρωινό ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και δεν νιώθουμε τόσο έντονα το αίσθημα της πείνας.

Αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για τον οργανισμών, συστατικών που δεν αναπληρώνονται από τα υπόλοια γεύματα.

Ενισχύει την πνευματική λειτουργία και μειώνει το αίσθημα της κούρασης και βοηθάει στη προσπάθεια μας για γυμναστική και απώλεια βάρους και σύσφιξης.

Όμως για να είναι βοηθητικό το πρωινό μας πρέπει να γίνουν και οι σωστές επιλογές. Δείτε παρακάτω τις καλύτερες τροφές που πρέπει να καταναλωθούν στο πρώτο γεύμα της ημέρας.

Πολύ σημαντικό τρικ είναι να έχετε σταθερή ώρα που τρώτε το πρωινό σας, γιατί βοηθάτε τον μεταβολισμό σας να παραμένει ενεργός.


Δημητριακά ολικής άλεσης

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «American Journal of Clinical Nutrition» έδειξε ότι η κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ενεργειακής δαπάνης, διευκολύνοντας έτσι το αδυνάτισμα. Ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες που ευθύνονται για τον έλεγχο του βάρους μας.


Αυγά

Ο παλαιότερος μύθος ότι η καθημερινή κατανάλωση αυγών έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας έχει καταρριφθεί εδώ και αρκετό καιρό. Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεινών και σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες.


Γαλακτομικά προιόντα

Ο πρωταθλητής του πρωινού...Γεμίζει τον οργανισμό μας με ασβέστιο και ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε μέσα στην ημέρα. Το γάλα και το γιαούρτι έχουν ελάχιστες θερμίδες ειδικά αν είναι χαμηλών λιπαρών και το ώφελος είναι πολλαπλάσιο. Οι ειδικοί έχου αποδείξει ότι καθημερινή κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού μειώνει τις θερμίδες που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα, ενώ ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια σοκαριστική μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι έφηβοι που παρέλειπαν το γάλα από το πρώτο τους γεύμα, σε ποσοστό 60% είχαν την τάση για παχυσαρκία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs