Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

7 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για το Νόβακ Τζόκοβιτς - Εκτός του ότι είναι ανεμβολίαστος


H περιπέτεια του τενίστα έχει γίνει γνωστή στα πέρατα της γης. 7 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για το Νόβακ Τζόκοβιτς που ...αυτή τη στιγμή συζητιέται παντού!



1.Γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 22 Μαΐου 1987 στην τότε Γιουγκοσλαβία. Ζει στο Μόντε Κάρλο του Μονακό με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

2.Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 4 ετών. Το καλοκαίρι του 1993, πριν πάει στο δημοτικό, ο εξάχρονος τότε Νόβακ πήγε στις παιδικές κατασκηνώσεις του κλαμπ Teniski Klub Partizan και εκεί τον είδε μια Σέρβα πρωταθλήτρια του τένις, η Γέλενα Γκέντσιτς, η οποία και δήλωσε: "Αυτός ο μικρός είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει από τότε που είδα πρώτη φορά τη Μόνικα Σέλες!"

3.Γνώρισε την γυναίκα του, τότε Γελένα Ρίστιτς στο λύκειο, αρραβωνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013, παντρεύτηκαν το 2014 και έχουν μαζί δύο παιδιά, τον Στέφαν και την Τάρα.

4.Εκτός από τον αθλητισμό, ο Τζόκοβιτς έχει και άλλο ένα μεγάλο ταλέντο - στις ξένες γλώσσες. Μιλά πέντε γλώσσες, σερβικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά.

5.Οι γονείς του διατηρούν τρία εστιατόρια, το ένα από τα οποία ονομάζεται "Νόβακ".

6.Συμπεριελήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

7.Έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Αυστραλιανού Όπεν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs