Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Έρχονται διορθώσεις στο Fuel Pass 2: Νέες δηλώσεις για τα μηχανάκια


Σύγχυση επικράτησε με την αποκάλυψε ότι βγήκαν εκτός Fuel Pass 2 τα «50άρια» μηχανάκια, ενώ από ...την άλλη επιδότηση «καυσίμων» φαίνεται ότι θα λάβουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που... δεν λειτουργούν με καύσιμα. Στα ζητήματα αυτά κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα των εξαιρέσεων από τον δεύτερο γύρο του επιδόματος βενζίνης -όπως για παράδειγμα στους κατόχους δίκυκλων μικρού κυβισμού- «η κυβέρνηση θα δει τα προβλήματα και θα διορθώσει τις τυχόν αδικίες».

Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στον Δημόσιο τομέα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι είναι από τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και αποτελεί προτεραιότητα, αλλά παρέπεμψε και πάλι στις δημοσιονομικές συνθήκες.


Πότε ανοίγει το Fuel Pass 2

Στα τέλη του Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων (Fuel Pass-2) για το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου, η οποία θα αφορά σε περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων.


Τα νέα ποσά για επίδομα βενζίνης

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα νέα ποσά για το επίδομα βενζίνης διαμορφώνονται ως εξής:

100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όμως αν επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

85 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

65 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs