Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Γλυκά Νερά: Η μικρή Λυδία αλλάζει επίθετο - «Απαράδεκτο να φέρει το όνομα του δολοφόνου της μητέρας της»


Η μικρή Λυδία, κόρη της δολοφονηθείσας Καρολάιν Κράουτς, αναμένεται να αλλάξει το επίθετό της το επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο παππούς της, Ντέιβιντ.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1, η μικρή αναμένεται ν΄αλλάξει το επίθετο Αναγνωστοπούλου με εκείνο τη μητέρας της ή το επίθετο του συζύγου της θείας της - αδελφής της Καρολάιν.

Η πρόθεση αυτή να λάβει το επίθετο του Φιλιππινέζου θείου της δεν είναι τυχαία, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, καθώς υπάρχουν σκέψεις να υιοθετηθεί η μικρή από την οικογένεια, κάτι που είχε προταθεί και από τους ψυχολόγους που συμβουλεύονται οι παππούδες εδώ και καιρό. Ήδη τους τελευταίους μήνες, το παιδί ζει μαζί τους και τη γιαγιά του.

Η Σουζάνα Κράουτς έχει γυρίσει στην Ελλάδα ώστε να διευθετήσει τις λεπτομέρειες για τη μόνιμη μετακίνηση του παιδιού στις Φιλιππίνες.

«Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο του άνδρα που δολοφόνησε τη μητέρα της»

«Η Λυδία σίγουρα θα αλλάξει το επίθετό της. Ήταν πάντα πρόθεσή μου ν΄αλλάξω το όνομά της από αυτό του φυσικού της πατέρα από εκείνη την ημέρα τον Ιούνιο του 2021 όταν συνελήφθη στο μνημόσυνο της κόρης μου και είχε γίνει σαφές ότι την είχε δολοφονήσει» σημείωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς στον σταθμό.

«Ο νόμος στην Ελλάδα είναι σαφής σχετικά με τους πιθανούς λόγους για τους οποίους ένα άτομο μπορεί ν΄αλλάξει τ΄όνομά του. Το αν θα πάρει τ΄όνομα της μητέρας της ή το όνομα του συζύγου της αδελφής της, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα» εξήγησε.

«Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο του άνδρα που δολοφόνησε τη μητέρα της. Η Καρολάιν είχε και βρετανική και φιλιππινεζική υπηκοότητα. Η Λυδία θα μπορεί να κάνει αίτημα για διπλή υπηκοότητα και όταν έχει το διαβατήριο της θα μπορεί να ταξιδεύει ευκολότερα» κατέληξε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs