Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Νέα βιαιοπραγία κατά γυναίκας γιατρού στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας


Νέα βιαιοπραγία κατά γυναίκας γιατρού στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ανήμερα των Φώτων – Ανάστατοι οι εργαζόμενοι

Άλλο ένα περιστατικό βίας στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας με επίθεση εναντίον γυναίκας γιατρού από συνοδό ασθενούς

Νέα βιαιοπραγία κατά γυναίκας γιατρού στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ανήμερα των Φώτων – Ανάστατοι οι εργαζόμενοι

Συνοδός ασθενούς χειροδίκησε εναντίον ιατρού που εξέταζε τη μητέρα του το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου 2023 στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Η ιατρός προσπάθησε να αντιμετωπίσει την ασθενή με βάση τα πιο πρόσφατα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αλλά ο γιος της είχε διαφορετική …άποψη για τη θεραπεία της και επιτέθηκε στην ιατρό αρχικά λεκτικά, ενώ στη συνέχεια χειροδίκησε εναντίον της ενώπιον του νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκλήθη άμεσα η αστυνομία αλλά ο δράστης πρόλαβε να διαφύγει πριν από την άφιξη του περιπολικού προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη και την αυτόφωρη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά αυξάνονται ανησυχητικά σε συχνότητα τα τελευταία χρόνια, τόσο σε υγειονομικές δομές ανά την Ελλάδα όσο και στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί στον συγκεκριμένο χώρο τουλάχιστον δύο παρόμοια περιστατικά με βίαιες λεκτικές επιθέσεις κατά του προσωπικού, αλλά και καταστροφές στον υλικό εξοπλισμό του κέντρου υγείας και του προσωπικού του.

Οι λεκτικές αυτές επιθέσεις συχνά περιλαμβάνουν σεξιστικού περιεχομένου σχόλια κατά των εργαζομένων γυναικών στον χώρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει υπηρεσία φύλαξης στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας λόγω των συχνών παρόμοιων περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατρός που προς το παρόν αναρρώνει από την επίθεση αναμένεται να παραιτηθεί και από τη θέση της, γεγονός που δημιουργεί ανεκπλήρωτα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του ΚΥ και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το αποδεκατισμένο ιατρικό προσωπικό που έχει απομείνει και προσπαθεί εξουθενωμένο να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού του νησιού.

Οι εργαζόμενοι στο 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας προγραμματίζουν τις επόμενες ημέρες να καλέσουν σε κινητοποίηση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο που έλαβε χώρο το συμβάν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs