Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Αυτά που δεν ξέρατε για το Beach bar Santa Marina Rhodes - Μία ιστορία που ξεκινά το 2014


2014: Το Beach bar Santa Marina Rhodes έλαβε άδεια να λειτουργεί ως καντίνα και μίσθωσε μέρος της παραλίας.

Το 2015 διαπιστώνεται... ότι έχει καταπατήσει αρχαιολογικό χώρο και έχει τοποθετήσει αυθαίρετες κατασκευές.

Το 2016: Εκδίδονται τα πρώτα προτόκολλα κατεδάφησης. Με την απόφαση 160/16, ο Δήμος Ρόδου αποφασίζει τη σφράγιση του χώρου.

Το 2017: Πραγματοποιείται η σφράγιση και χρειάστηκε να επαναληφθεί γιατί παραβιάστηκε. Λαμβάνεται επίσης νέα απόφαση κατεδάφισης γιατί η προηγούμενη δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Το 2018: Λαμβάνεται νέα απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας από το Δήμο Ρόδου, όμως η σφράγιση γίνεται τον Οκτώβρη για να έχει τελειώσει η σαιζόν...

Το 2020: Η επιχείρηση υποβάλλει στο δήμο γνωστοποίηση λειτουργίας που όμως είναι παράνομη λόγω παράνομων κατασκευών και δίχως μισθωτήριο.

Το 2021: Ανακαλείται η λειτουργία της επιχείρησης και λαμβάνεται νέα απόφαση σφράγισης. Η δε απόφαση αποφασίζεται να γίνει ξανά... το μαντέψατε καλά, τον Οκτώβρη.

Με νομική τρίπλα η επιχείρηση ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της, ούτως ώστε αυτό να προκαλέσει και ανάκληση του σφραγίσματος, γιατί δεν υφίσταται επιχείρηση. Ο δε νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου, συμφωνεί...

Το 2023: Η επιχείρηση λειτουργεί κανονικότατα χωρίς άδεια λειτουργίας. Το Λιμενικό καταγράφει 9 θαλάσσια κρεβάτια, σε λίγο καιρό το Λιμενικό καταγράφει πόσα κρεβάτια λέτε; 27! Επιβάλλεται αστείο πρόστιμο 10.000 ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε κρεβάτι κοστίζει 150 ευρώ. Νέο πρόστιμο της κτηματικής υπηρεσίας του Δήμου: Ποσό: 5000 ευρώ.

Καταλάβατε τώρα τί γίνεται;

Κάποιος τύπος καταχράζεται επί χρόνια δημόσιο, αρχαιολογικό χώρο και αιγιαλό, και εξακολουθεί να διαφεύγει του Νόμου, γιατί έτσι θέλει.

Αντιγραφή από τον τοίχο της Chara Karnesi

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs