Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΆΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΩΣ ΤΡΟΠΑΙΟ - Ένας καρχαρίας Mako (Isurus oxyrinchus) προστατευόμενο είδος κρεμασμένος για το πιάτο του αδηφάγου κοινού.



Ένα είδος που προστατεύεται αυστηρά από τη Σύμβαση της Βαρκελώνης και τη Σύσταση GFCM/36/2012/3. Συνεπώς..., απαγορεύεται η αλιεία, η πώληση και η αγορά του.

Επιπλέον, απαγορεύεται η επίδειξή τους ως τρόπαιο γεγονός που από μόνο του προάγει την τερατοποίηση της άγριας ζωής και μας απομακρύνει από την καλλιέργεια του σεβασμού προς αυτήν και την ανάδειξη της συμφιλίωσής μας με τη φύση, που είναι και η μοναδική σχέση που μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία και τη βιωσιμότητα.

Μην φοβάστε δεν πρόκειται να πειράξει κανέναν σας αυτό το ψάρι.

Τούτο εδώ το ψάρι είναι κυνηγός και ρυθμίζει την τροφική αλυσίδα.

Κυνηγοί τέτοιου μεγέθους και ικανότητας να το πω απλά θα τραφουν με ψάρια μεσαίου μεγέθους.

Αν δολοφονούμε τέτοιους κυνηγους τα μεσαία ψάρια δεν θα έχουν θηρευτή, θα πολλαπλασιαστούν και θα φάνε όλα τα μικρά ψάρια.

Στο τέλος δεν θα υπάρχουν μικρά ψάρια να τραφουν τα μεσαία και έτσι θα ερημώσει η θάλασσα.

Είναι ντροπή κάποιοι να γράφουν καλά έκανε και το σκότωσε θα με έτρωγε ο καρχαρίας όταν στην Ελλάδα τα τελευταία 161 χρόνια ε ούτε 14 επιθέσεις με 11 νεκρούς 3 από αυτούς ναυαγοι.

Στην Ελλάδα έχουμε χιλιάδες αυτοκτονίες λόγο οικονομικής κρίσης με υπεύθυνους τους καρχαριες της βουλής, τραπεζών και εταιριών αλλά οι καρχαρίες της θάλασσας μας ενοχλούν.



Χωρίς καρχαρίες καταλάβετε το δεν υπάρχει θαλάσσια ζωή στον βαθμό που έχουμε ανάγκη σαν είδος και χωρίς θαλάσσια ζωή δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος.

Καρχαρίας 450 εκατομμύρια χρόνια παρουσία πάνω στη γη

Άνθρωπος Οι Ανθρωπίδες (Μεγάλοι Πίθηκοι) διαχωρίζονται από την εξελικτική πορεία των γιββώνων (Μικροί Πίθηκοι) πριν 14 εκατομμύρια χρόνια.

Ο πιο έξυπνος και ικανός σαν είδος δεν θα είναι αυτός που έχει πλάσμα τηλεόραση κύριοι αλλά αυτός που θα ζήσει πιο πολύ στη γη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs