Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Τι είναι τελικά αυτή η περιβόητη γιόγκα;


Μπορώ να κάνω κι εγώ που δεν έχω ξαναγυμναστεί ποτέ στη ζωή μου; βοηθάει στην απαλλαγή από το stress; ...
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά:



Γράφει η Kαίτη Κοκκινάκη

Η γιόγκα είναι μια ξεχωριστή υπόθεση για τον καθένα από εμάς. Όσα και να ακούτε για τη γιόγκα(από το πόσο καλό κάνει μέχρι το ok, δε τρελάθηκα κιόλας) , πρέπει να τη βιώσεις για να καταλάβεις τι μπορεί να σου προσφέρει. Και ο καθένας θα βρει αυτό που αναζητά για εκείνον και μόνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γιόγκα το προσφέρει γενναιόδωρα αυτό.

Η διαφορά της γιόγκα από όλα τα άλλα είδη γυμναστικής είναι η αναπνοή που γίνεται μόνο από τη μύτη. Και ειδικά η σύνδεση της αναπνοής με τη κίνηση του σώματος.Όταν συνδέουμε την αναπνοή με τη κίνηση του φυσικού σώματος αυτομάτως επικεντρωνόμαστε στο παρόν.Και όταν επικεντρωνόμαστε στο παρόν έστω και για λίγο,ξεκουράζουμε το νου από τα φορτία και τα προβλήματα που κουβαλά.Και αυτό από μόνο του κάνει τη γιόγκα τόσο ιδιαίτερη και αποτελεσματική.

Η γιόγκα δεν είναι άθλημα, είναι ταξίδι, ένα μονοπάτι που οδηγεί προς τον εσωτερικό εαυτό.Είμαι ευγενικός με το σώμα μου. Σέβομαι τα όριά του, δε το ζορίζω.

Δεν είναι διαγωνισμός ευλυγισίας . Δεν κοιτάμε αν ο διπλανός μας έχει τυλίξει το πόδι του γύρω από το λαιμό και δεν είναι αυτό και το ζητούμενο. Κάνω αυτό που μπορώ τη συγκεκριμένη μέρα έχοντας στο μυαλό το σεβασμό προς τα όρια του σώματός μου.Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες για το σώμα μας και σαφέστατα δεν είναι όλα τα σώματα φτιαγμένα να κάνουν τα ίδια πράγματα.

Βρείτε το είδος γιόγκα και τον δάσκαλο που σας ταιριάζει.Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους και δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα.

Last but not least,όλοι όσοι μπορούν και αναπνέουν μπορούν να κάνουν γιόγκα.Τόσο απλά.

Την επόμενη βδομάδα αναλύουμε τα είδη της γιόγκα και παίρνουμε μια ιδέα όσον αφορά τι μπορεί να ταιριάζει στο δικό μας σώμα και ψυχολογία.

Νamaste


Kαίτη Κοκκινάκη
yoga instructor


Για περισσότερα κάντε Like στη σελίδα μου  Simply Yoga

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs