Η Intel έσπευσε να καθησυχάσει του υποψήφιους αγοραστές Android κινητών τηλεφώνων ή tablets με επεξεργαστές της αρχιτεκτονικής x86, λέγοντας ότι οι Atom CPUs είναι συμβατές με το 95% περίπου των εφαρμογών για το λειτουργικό της Google.
Η εταρειά επανέρχεται τώρα με διευκρινιστική δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι το 70% αφορά μόνο τις εφαρμογές που δημιουργούνται με τοNative Development Kit (NDK) του Android. Δεδομένου ότι ακρετοί developers χρησιμοποιούν πλέον τη Dalvik Java virtual machine, το συνολικό ποσοστό των συμβατών εφαρμογών ανεβαίνει στο 95%.
Στην πράξη, βέβαια, το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι αισθητά χαμηλότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές εφαρμογές έχουν περιορισμούς ανάλογα με τηνέκδοση του Android. Η Intel, πάντως, ισχυρίζεται ότι η συμβατότητα των Atomκινείται στα ίδια επίπεδα με τη συμβατότητα των ARM CPUs.
by PC Magazine