Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΘΡΙΛΕΡ! Τέταρτη νύχτα χωρίς «ελπίδα» για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»!

Ταλαιπωρία δίχως τέλος που φτάνει στα όρια της απόγνωσης βιώνουν οι 227 επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο επιβατηγό οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο... προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου.

Το ρυμουλκό ούτε σήμερα θα καταφέρει να προσεγγίσει το νησί για να απεγκλωβίσει τους επιβάτες αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και έτσι θα παραμείνεουν για άλλο ένα βράδυ -τέταρτο κατά σειρά- στο πλοίο, με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναλαμβάνει την αποστολή βοήθειας σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το ρυμουλκό ξεκίνησε χθες από τη Μύκονο αλλά υποχρεώθηκε να αράξει στην Αστυπάλαια. Σήμερα το πρωί υπήρχαν ελπίδες ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν και θα μπορέσει να φτάσει στην Κάσο το απόγευμα αν ξεκινούσε το πρωί.

Σύμφωνα όμως με την τελευταία ενημέρωση που είχε το CRASHonline από το Λιμεναρχείο Κάσου στις 6 το απόγευμα το ρυμουλκό δεν είχε καν ξεκινήσει από την Αστυπάλαια. Όποτε η όποια βοήθεια πλέον πρέπει να αναμένεται για αύριο το πρωί ενώ αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τον μετεωρολόγων ίσως και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πλέον οι επιβάτες έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Γυναίκες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας έχουν φτάσει στα όριά τους.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας και οι επιβαίνοντες του πλοίου δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, δαπάνη, ύψους 35.000 ευρώ, για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει προσαράξει στην Κάσο, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από το ποσό αυτό τα 20.000 ευρώ αφορούν σε είδη διατροφής και 15.000 ευρώ για τη μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με ελικόπτερο Super Puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο πλοίο τέθηκαν σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs