Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Χιλιάδες νεκρές χήνες έπεσαν μυστηριωδώς από τον ουρανό (Εικόνες & Βίντεο)

Ακόμα δεν γνωρίζουμε την αιτία των χιλιάδων νεκρών χηνών, που έπεσαν από τον ουρανό σε μια περιοχή νότια του Αϊντάχο (ΗΠΑ).

Το γεγονός συνέβη...
, μεταξύ 14 και στις 15 Μαρτίου 2015, όταν περίπου δύο χιλιάδες χήνες μετανάστευαν προς τα νότια, χτυπήθηκαν ξαφνικά από κάτι μυστηριώδες που τα σκότωσε ακαριαία, και έπεσαν στο έδαφος. Οι χήνες πετούσαν προς ΝΔ των Ηνωμένων ΗΠΑ και το Μεξικό προερχόμενα από το βόρειο τμήμα της Αλάσκας. Βορειοδυτικά του Άινταχο Φολς, ακριβώς σε αυτή την λίμνη βρέθηκαν οι νεκρές χήνες, οι οποίες έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό.


Περισσότερες παρατηρήθηκαν να συντρίβονται στο έδαφος στην περιοχή της Camas, όχι μακριά από εκεί από το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Dubois.

Τα πτώματα των χηνών ήταν περίπου 2.000 και μερικά από τα πουλιά στάλθηκαν στο κέντρο του εργαστηρίου «Αϊντάχο Ιχθύων και Άγριας Ζωής» για να εξεταστούν. Οι υπάλληλοι της άγριας ζωής προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής ότι θα μπορούσαν να πέσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες χήνες καλώντας τους να μην αγγίξουν τα νεκρά πτηνά.

Τι σκότωσε το χήνες; Οι υπάλληλοι της άγριας ζωής ήταν ιδιαίτερα επίκαιρη, στην υποψία της χολέρας των πτηνών, ένας ιός που μπορεί να σκοτώσει τα πουλιά κατά την πτήση. Πουλιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή μπορεί να πετάξουν ανάποδα σε μια προσπάθεια να προσγειωθούν, ενώ είναι ακόμα στον αέρα κινούμενα σε έναν κύκλο. Και «ενδιαφέρον να σημειωθεί υποτίθεται η αιτία οφείλεται στην «χολέρα των πτηνών», καθώς και για πολλές άλλες περιπτώσεις μυστηριωδών θανάτων, είναι ένας ιός που συνήθως συνοδεύεται από «ύποπτα συμπτώματα» και συχνά ελέγχονται από τους υπάλληλους της άγριας ζωής , όπως συνέβη με τις χήνες που έχουν πέσει έξω από το Τολέδο, Οχάιο, το 2011 και στο Όρεγκον το 2005. 


Επειδή αυτή η υπόθεση έχει φέρει σε αμηχανία τους υπαλλήλους, η χολέρα δεν είναι ένας «μεγάλος κίνδυνος για τους ανθρώπους», όμως οι υπάλληλοι της άγριας ζωής έχουν παροτρύνει τον τοπικό πληθυσμό να μείνουν μακριά από της χήνες για το φόβο των πιθανών μολύνσεων.

Πουλιά αυτού του είδους και μέγεθος που πέφτουν από τον ουρανό δεν είναι ποτέ ένα καλό πράγμα. Ακόμη χειρότερα, όταν η αιτία είναι «ύποπτη» και οι ειδικοί δεν ξέρουν πώς να παρέχουν μία αληθοφανή εξήγηση.

Πηγή: anekshghta-fainomena

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs