Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΕΦΕΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ : Αποφυγή κατανάλωσης Cola Light και Nestea


Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αποφύγουν την προμήθεια και την κατανάλωση συγκεκριμένων αναψυκτικών, λόγω της .....
υπόθεσης σχεδιαζόμενης επιμόλυνσής τους με υδροχλωρικό οξύ, την οποία έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να μην προμηθευτούν τα εξής προϊόντα:



Coca Cola Light σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας

Nestea όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας

Επίσης, ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από τους χώρους πώλησης.

Όπως σημειώνεται η εταιρεία η οποία τα διακινεί στην ελληνική αγορά έχει αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργαζόμενη με την αστυνομία και τον ΕΦΕΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι στις αγορές τις Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από προκήρυξη οργάνωσης που ανέφερε πως θα ρίξει στην αγορά τα δύο παραπάνω αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ.




Η Coca-Cola σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της αναφέρει τα εξής:

«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας, αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία, ενώ ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [..]

»Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της. Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται, σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα Coca - Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ, ταυτόχρονα, παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης».
via

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs