Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τέσσερα χρόνια φυλακή σε δύο διακινητές για το θάνατο του 3χρονου Αϊλάν


Οι δύο διακινητές αντιμετώπιζαν ως και 35 έτη κάθειρξης, όμως το δικαστήριο στο Μποντρούμ τους έκρινε αθώους για τη βαριά κατηγορία ότι προκάλεσαν ....
το θάνατο του μικρού Αϊλάν και τεσσάρων ακόμα ανθρώπων λόγω εσκεμμένης αμέλειας.

Σε τέσσερα χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο διακινητές ανθρώπων που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του 3χρονου πρόσφυγα Αϊλάν Κουρντί, του μικρού αγοριού που με τον τραγικό θάνατό του στα νερά του Αιγαίου το 2015 έγινε το παγκόσμιο σύμβολο της προσφυγική κρίσης.

Οι δύο διακινητές αντιμετώπιζαν ως και 35 έτη κάθειρξης, όμως το δικαστήριο στο Μποντρούμ τους έκρινε αθώους για τη βαριά κατηγορία ότι προκάλεσαν το θάνατο του μικρού Αϊλάν και τεσσάρων ακόμα ανθρώπων λόγω εσκεμμένης αμέλειας.


Συνεπώς, οι δύο Σύροι «έμποροι» ανθρώπων, Μουφαγουάκα Αλαμπάς και Ασέμ Αλφραχάντ, καταδικάστηκαν απλώς για την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων.

Πέραν του Αϊλάν, στο ίδιο ναυάγιο μεταξύ Μποντρούμ και Κω πνίγηκαν η μητέρα του Ριχάν και ο μεγάλος αδελφός του, ο Γκαλίπ.

Η συγκλονιστική εικόνα του μικρού Αϊλάν, με το σώμα του να κείτεται άψυχο μπρούμυτα στην παραλία του Μποντρούμ, κινητοποίησε την αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο δράμα των προσφύγων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs