Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ιράκ: 800 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις μετά την επίθεση με χημικά από το Ισλαμικό Κράτος


Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ υπέβαλαν σε ιατρικές εξετάσεις συνολικά...
800 ανθρώπους μετά την επίθεση με χημικά την περασμένη εβδομάδα στην Τάζα, που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που δεχθήκαμε κι υποβάλαμε σε εξετάσεις στα νοσοκομεία του Ντακούκ και του Κιρκούκ ανήλθε σε 800» δήλωσε ο Χουσέιν Άντιλ Αμπάς, ο δήμαρχος της Τάζας.

Η πόλη της Τάζας, νότια του Κιρκούκ, βρίσκεται σε μία ζώνη όπου έχουν αναπτυχθεί κουρδικές δυνάμεις και σιίτες πολιτοφύλακες, όμως βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από την πόλη Μπάσιρ εναντίον της οποίας το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται συχνά με ρουκέτες.Την προηγούμενη εβδομάδα αυτή η πόλη δέχθηκε επίθεση με ομοβροντία ρουκετών, που σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, περιείχαν χλώριο.

«Μεταξύ των προσώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, στους 61 χορηγήθηκαν φάρμακα και πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις. Επτά εξ αυτών διακομίστηκαν στη Βαγδάτη» είπε ο Αμπάς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα κοριτσάκι 3 ετών απεβίωσε την Παρασκευή από τις επιπλοκές που υπέστη από την εισπνοή χημικών. Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν πανό όπου καλούσαν την κυβέρνηση να τους προστατεύσει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs