Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Μυρίζει το σφουγγαράκι της κουζίνας;;; Δύο ΑΠΛΕΣ και εύκολες συνταγές για να το απολυμάνετε!


Μπορεί να είμαστε καλές νοικοκυρές (ναι, είμαστε), αλλά πολλές φορές ξεχνάμε να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε βασικά αντικείμενα του σπιτιού μας. Ένα από αυτά.... δεν είναι άλλο από το σφουγγαράκι της κουζίνας.

Μπορεί αυτό επί της ουσίας να μας βοηθά να καθαρίσουμε πιάτα, κατσαρόλες και μαχαιροπίρουνα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θέλει και αυτό την... απολύμανσή του. Μην ξεχνάτε πως σε αυτό συσσωρεύονται μεγάλος αριθμός μικροβίων.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να το απολυμάνουμε στο πι και φι:


Λύση 1η

Καθαρίστε το σφουγγάρι με ένα κλασικό απορρυπαντικό πιάτων. Επιμείνετε όσο χρειαστεί. και ξεπλύνετέ το με δροσερό νερό. Έπειτα φορέστε τα γάντια σας και ρίξτε σε ένα μπολ λίγη χλωρίνη και ζεστό νερό. Ρίξτε μέσα στο μπολ το σφουγγαράκι και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε με τα χέρια σας το σφουγγάρι και πιέστε το ώστε να απομακρυνθούν από το εσωτερικό του τα μικρόβια. Ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά με δροσερό νερό.Λύση 2η

Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ με δύο μέρη νερό και ένα μέρος ξύδι. Ρίξτε το σφουγγαράκι στο μπολ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά και έπειτα τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό. Προσοχή: Θέστε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
queen.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο