Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Απίστευτη απάτη στην Ρόδο: Οι πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούσαν δεν ανήκαν σε κανέναν!


Η συνολική ποινή κάθειρξης των 56 ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 40.000 ευρώ, «μοιράστηκε» χθες (11-03-2016) από το Τριμελές Εφετείο επί ...
Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε τρεις αλλοδαπούς από την Αρμενία και μία Ρωσίδα οι οποίοι πριν από έξι χρόνια είχαν στήσει «επιχείρηση» απάτης με πλαστές πιστωτικές κάρτες στα νησιά. Πρόκειται για τρεις άνδρες από την Αρμενία ηλικίας 31, 27, και 24 ετών και μία 21χρονη τότε Ρωσίδα, οι οποίοι αν και δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, η υπόθεσή τους εκδικάστηκε κανονικά σαν να ήταν παρόντες.

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχους τους τέσσερις αλλοδαπούς και επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ωστόσο επειδή οι απάτες είχαν διαπραχθεί το προηγούμενο διάστημα στην Κω κατά την παραμονή των δραστών, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο νησί.



Συγκεκριμένα, οι τρεις Αρμένιοι και η Ρωσίδα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2011 στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, από κλιμάκιο του Γραφείου Ασφαλείας και Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους.

Οι λιμενικοί κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου το οποίο προερχόταν από την Κω, εντόπισαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και διενεργώντας έλεγχο βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο αποσκευών του οχήματος, το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος, ένα μηχάνημα κατασκευής πλαστών πιστωτικών καρτών, 36 πλαστές πιστωτικές κάρτες, ένα πλαστό δελτίο ελληνικής ταυτότητας, ένα φορητό υπολογιστή, τρία ρολόγια χειρός, μία κασετίνα με κοσμήματα, ένα χρυσό αναπτήρα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μία επάργυρη σκακιέρα και το χρηματικό ποσό 2.000€.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, όλα τα ευρήματα είναι προϊόντα απάτης από χρήση πιστωτικών καρτών σε καταστήματα στην Κω. Τα συγκεκριμένα προϊόντα απάτης, το χρηματικό ποσό και το Ι.Χ. όχημα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs