Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μύθοι κι αλήθειες για όμορφα δόντια…


Πολλές φορές ακούγονται διάφορα για τα δόντια μας κι οι Έλληνες σε όλες τις έρευνες έχει φανεί πως έχουν προβλήματα με τα δόντια τους κι ειδικά οι ...
παλαιότερες γενιές. Έχει αποδειχτεί ότι όσο χαμηλότερη είναι η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση τόσο χειρότερη είναι η κατάσταση των κατοίκων και στα δόντια τους. Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, για να έχουμε ένα όμορφο χαμόγελο.

Βουρτσίζω τα δόντια μου το βράδυ. Τα δόντια μας είναι απαραίτητο να τα βουρτσίζουμε μετά από κάθε γεύμα. Έτσι, θα μπορέσουμε ν΄ απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών, που δημιουργούν τα βακτηρίδια. Αν μαζί με το βούρτσισμα χρησιμοποιούμε και το οδοντικό νήμα ή και τα μπουκώματα τότε μπορούμε να προστατέψουμε καλύτερα τα δόντια μας κι από τη δημιουργία πλάκας η οποία μπορεί να ερεθίσει τα ούλα και να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
................................

Πήρα μια ωραία οδοντόβουρτσα. Δεν διαλέγουμε οδοντόβουρτσα μόνο με την αισθητική άποψη διότι δεν κάνουν όλες οι βούρτσες για τα δόντια όλων. Ανάλογα με την ευαισθησία που έχετε κι ακολουθώντας τις συστάσεις του οδοντιάτρου σας, αγοράζετε την κατάλληλη οδοντόβουρτσα. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι προκειμένου ν΄αντιμετωπίσουμε την ουλίτιδα κι επειδή ενδέχεται η οδοντόβουρτσα να τραυματίζει, πρέπει να σταματήσουμε να πλένουμε τα δόντια μας για μερικές μέρες. Ακριβώς το αντίθετο πρέπει να συμβεί. Σχολαστικό πλύσιμο χρειάζεται αλλά πάντα υπό οδηγίες για να μην υπάρχουν τραυματισμοί των ούλων. Κι, αν δεν υπάρξει άμεση λύση για τα ούλα αλλά η κατάσταση σας χειροτερεύει καλύτερα να επισκεφθείτε περιοδοντολόγο.

Η κακή στοματική υγιεινή δημιουργεί καρδιαγγειακά νοσήματα. Πράγματι, τα βακτηρίδια που έχουν προσβάλλει τα δόντια μας μπορεί να κυκλοφορήσουν μέσω του αίματος και στον υπόλοιπο οργανισμό μας. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η κακή στοματική υγιεινή συνδέεται και με καρδιαγγειακά νοσήματα κυρίως εγκεφαλική αιμορραγία ή πρόωρη γέννα.

Η στενοχώρια επηρεάζει τα δόντια. Είναι αλήθεια πως ο συναισθηματικός μας κόσμος επηρεάζει και τη στοματική κοιλότητα. Είναι πολύ πιθανό μετά από ένα τραυματικό γεγονός: διαζύγιο, ανεργία, απώλεια συγγενικού προσώπου να επηρεαστεί κι η κατάσταση των δοντιών μας.

Όλοι μπορούν να κάνουν λεύκανση. Όχι, δεν μπορούν να κάνουν όλοι λεύκανση, γιατί αυτό εξαρτάται κι από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δόντια σας. Για ν΄ αλλάξει το χρώμα των δοντιών σας χρειάζεται πρώτα να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ενοχοποιούνται κατά καιρούς για το πιο σκούρο χρώμα στα δόντια: κάπνισμα, καφές κ.ά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs