Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Πρέπει να τρώμε το νερό και όχι να το πίνουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί

Τι λέει η επιστήμη


Οι επιστήμονες λένε πως η ενυδάτωση του οργανισμού δεν προέρχεται μόνο από το νερό που θα πιούμε αλλά κυρίως από το νερό που θα καταναλώσουμε μέσω ...
φρούτων και λαχανικών.

Ο οργανισμός θέλει 1,5 με 3 λίτρα νερό την ημέρα, σύμφωνα πάντα με τη μάζα σώματος. Κατά μέσο όρο, ποσοστό 25% της καθημερινής μας ενυδάτωσης προέρχεται από τις τροφές που καταναλώνουμε. Νερό έχει ακόμη και το ψωμί που τρώμε, όμως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φυσικά τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες η σωστή ενυδάτωση αφορά στο νερό που συγκρατούμε στο σώμα και όχι το νερό που θα πιούμε, το οποίο μάλιστα περνά από τον οργανισμό και απορρίπτεται.


Μάλιστα, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα βιταμινών και μετάλλων του οργανισμού μας.

Πώς θα καταλάβετε αν ο οργανισμός σας δεν επεξεργάζεται σωστά το νερό; Προσέξτε το σώμα σας! Δείτε αν τα μάτια σας είναι πρησμένα, αν έχετε πρήξιμο στο στομάχι ή αν έχετε κάποιο οίδημα στους αστραγάλους σας.

Το νερό που καταναλώνουμε μέσω των τροφών έχει διαφορετική επίδραση από το νερό που πίνουμε γιατί συνοδεύεται από μόρια που διευκολύνουν την είσοδό του στα κύτταρα αλλά και τη συσσώρευσή του στον οργανισμό για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να αξιοποιηθεί σωστά. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs