Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τσίπρας: Απομονώθηκαν, όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα


Ικανοποιημένος έστω και μερικώς εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Είχαμε μια σημαντική... μετατόπιση του πλαισίου συζήτησης. Η συζήτηση εστιάστηκε στο πως θα βρούμε λύση περιορισμού των ροών σε συνεργασία με την Τουρκία.» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε «Η ουσία είναι ότι μπήκε η συζήτηση ξανά σε μια σωστή βάση.»

«Η σύνοδος τελείωσε σήμερα αλλά συνεχίζεται αύριο στη Σμύρνη σε μια ιστορική συνάντηση», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε πως «η συζήτηση ανέδειξε τον διχασμό ανάμεσα στην ΕΕ.»

«Όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα», ανέφερε, «αλλά απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονωθεί η Ελλάδα.»

«Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου δε μπορεί παρά να χαρακτηριστούν ως ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα μπροστά, διότι οι εικόνες από την Ειδομένη είναι τραγικές. «Αν δεν μπορούν οι εικόνες αυτές να συγκινούν όσους βρεθήκαμε εδώ» και αν κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και το μέλλον της ΈΕ, «τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και αυτό το λάθος αν το συνεχίσουμε θα το πληρώσουμε ακριβά ως ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs