Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αίσχος: Απίστευτο παιχνίδι από τα Σκόπια στις πλάτες των προσφύγων! "Κλείνουμε τα σύνορα για να μπούμε εύκολα στο ΝΑΤΟ"!


Τα Σκόπια ελπίζουν πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά....
έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Γιόλεφσκι. Απαντώντας στην ερώτηση αν η στάση της ΠΓΔΜ στην προσφυγική κρίση θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ». «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε συγκεκριμένα χωρίς να... υπεκφεύγει! Κι όλα αυτά την ώρα που στην Ειδομένη οι καταστάσεις εξακολουθούν να είναι τριτοκοσμικές.


Αναλυτικά οι προκλητικές δηλώσεις

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία πως η περιοχή των Βαλκανίων θα είναι πιο σταθερή όταν περισσότερες χώρες της περιοχής ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία. Το Μαυροβούνιο προσκλήθηκε τον Δεκέμβριο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Βοσνία φιλοδοξεί επίσης να γίνει μέλος της Ατλαντικής συμμαχίας."Μια πρόσκληση για το Μαυροβούνιο είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός", τόνισε ενώ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μια πρόσκληση για την ΠΓΔΜ "θα είναι επίσης σημαντική, όπως και η ενεργοποίηση της διαδικασίας (ένταξης στο ΝΑΤΟ) για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Αυτό θα βοηθήσει τη σταθερότητα και την ευημερία της νοτιοανατολικής Ευρώπης".


Ο Γιόλεφσκι πρόσθεσε πως τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα δεν είναι εντελώς κλειστά για τους μετανάστες, αν και το Ρόιτερς επισημαίνει πως περίπου 14.000 με 15.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα καθώς η ΠΓΔΜ επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη ροή των μεταναστών.


Ο Γιόλεφσκι δήλωσε πως η χώρα του συντονίζει τις ενέργειές της με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να εμποδίζει, με τη βοήθεια του στρατού, τους παράτυπους μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορά της και κάλεσε την ΕΕ, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία να βρουν μια κοινή λύση για τη σύγκρουση στη Συρία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs