Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Είχε πάει για μια απλή απονεύρωση. ΑΥΤΟ όμως που έβγαλε η οδοντίατρος από τα ούλα της την ΣΟΚΑΡΕ!


Το καλοκαίρι του 2015, η Emily Lallouz πήγε να κάνει απονεύρωση.

Προς έκπληξή της, η γιατρός που της έκανε την επέμβαση βρήκε κάτι στο στόμα της που ...
δεν έπρεπε να είναι εκεί.

Ρώτησε την Emily αν χρησιμοποιούσε την οδοντόκρεμα Crest Pro-Health, το οποίο όντως συνέβαινε. Η Emily δεν ήξερε όμως ότι οι μπλε κάψουλες οι οποίες υποτίθεται ότι είναι για εξτρά καθαρισμό βρίσκονταν κάτω από τα ούλα της και ακόμα και ανάμεσα στα δόντια της!


Η Emily σοκαρίστηκε σίγουρα. Η δημοσίευση της στο Facebook λέει σε κάποιο σημείο:

«Μετά έκανε κανονικό καθαρισμό και έβγαζε συνέχεια αυτές τις μπλε πλαστικές κάψουλες από τα ούλα μου!!! Αν νομίζατε ότι διαλύονται ή ότι είναι «κάψουλες μαγικού φθορισμού και λευκαντικής διασκέδασης» ΔΕΝ είναι!! Αν τη χρησιμοποιείται εσείς ή τα παιδιά σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!»




Όπως φαίνεται, η Emily δεν είναι η μόνη που είχε τέτοια εμπειρία από οδοντόκρεμα Crest.


Η Cheryle Pestana έζησε ένα παρόμοιο περιστατικό το 2014 όταν πήγε να κάνει καθαρισμό στα δόντια της. Η γυναίκα από το Rhode Island ισχυρίζεται ότι η οδοντίατρος της βρήκε 4 πλαστικές κάψουλες κάτω από τα ούλα της από την οδοντόκρεμα Crest 3D Whitening. 


Σύμφωνα με τη Washington Post, οι κάψουλες από πλαστικό πολυαιθυλένιο μπορεί να χρησιμοποιούνται σε πολλές οδοντόκρεμες αλλά πολλοί οδοντίατροι λένε ότι προκαλούν προβλήματα στα δόντια.

«Παγιδεύουν βακτήρια στα ούλα τα οποία προκαλούν ουλίτιδα, και με τον καιρό αυτή η μόλυνση προχωρά από τα ούλα στα κόκκαλα που συγκρατούν τα δόντια, και οδηγούν σε περιοδοντική νόσο», λέει ο οδοντίατρος Justin Phillip στο ABC 15 News. «Η περιοδοντική νόσος είναι τρομακτική.»

Αν και οι μικροκάψουλες έχουν εγκριθεί απόο το FDA, δεν τις έχουν εγκρίνει στις οδοντόκρεμες σύμφωνα με πληροφορίες.

Το Food Safety News αποκάλυψε παρακάτω ότι οι κάψουλες από πολυαιθυλένιο δεν είναι ασφαλείς για κατανάλωση.

Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, το πολυαιθυλένιο δεν χρησιμοποιείται απλά για να φτιάξει μικροκάψουλες – είναι το ίδιο πλαστικό από το οποίο φτιάχνονται οι πλαστικές σακούλες για τα σκουπίδια.

Η πιο δημοφιλής δημοσίευση σε μπλογκ για το θέμα γράφτηκε από τη μητέρα και βοηθό οδοντιάτρου Trish Walraven..

Άκουσε πολλές ιστορίες για τις πλαστικές κάψουλες που κολλάνε στα ούλα και στράφηκε στο ίντερνετ για να εκφράσει τις ανησυχίες της.

«Δεν λέω ότι το πολυαιθυλένιο προκαλεί προβλήματα στα ούλα, θα έφτανα γρήγορα σε ένα συμπέρασμα χωρίς επιστημονικές αποδείξεις», γράφει. «Αλλά αυτό που λέω σίγουρα είναι ότι το πλαστικό είναι στην οδοντόκρεμα σας, και κάποια ποσότητα μένει πίσω ακόμα και όταν τελειώσετε το βούρτσισμα και το ξέπλυμμα.»

Το Σεπτέμβριο του 2014, Procter & Gamble Co. Απάντησε στις αρνητικές αντιδράσεις των μέσων για την ασφάλεια των μικροκάψουλων στα προϊόντα της, ανάμεσα τους και η οδοντόκρεμα Crest.

«Αν και το συστατικό που αμφισβητείται είναι εντελώς ασφαλές, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία να αποσύρει ηP&G το συστατικό, και θα το κάνει», ανακοίνωσε η Jessica Spano εκ μέρους της P&G.

Η P&G δηλώνει ότι είναι στη διαδικασία διακοπής της χρήσης των μικροκάψουλων, και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs