Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ για το προσφυγικό


Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από...
το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

H κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε τη Δευτέρα.

Τις θέσεις αυτές θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη των αρχηγών, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τις ελληνικές θέσεις. 


Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

Πάντως το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Πρωθυπουργός είναι όπως παρουσιάστηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στη χθεσινή τους συνάντηση.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στη σύσκεψη προετοιμασμένοι να επισημάνουν στον Αλέξη Τσίπρα τα λάθη που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs