Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Καρναβάλι Πάτρας: Εντυπωσιακά άρματα και το κέφι στο... θεό! (PHOTOS)


Στους δρόμους της Πάτρας βρίσκονται χιλιάδες καρναβαλιστές προκειμένου να συμμετάσχουν στην νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2016. ....

Με την πραγματοποίηση της παρέλασης αυτής, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου διημέρου της αποκριάς 2016, για την κορύφωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων.


Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση, που είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης.Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκονται η μπάντα του Δήμου και ο βασιλιάς καρνάβαλος, και ακολουθούν το άρμα της βασίλισσας και τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα.



Όλα τα άρματα κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σατιρική διάσταση, ανταποκρινόμενα τόσο στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, μέσα από μια ανατρεπτική, χιουμοριστική και σατιρική οπτική γωνία, όσο και στη διαχρονικότητα των μορφών του πατρινού καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του.


Ο φετινός βασιλιάς καρνάβαλος είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση. Το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας είναι εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο. Επίσης θα παρελάσουν τα άρματα «Ψωνίσαμε» και «Σύμφωνο πολιτικής Συμβίωσης», καθώς και τα άρματα από το καρναβάλι των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Ο Γάτος στη Σκεπή», «Πειρατικό Καράβι», «Το Τρενάκι», «Το Κάστρο», «Δεντράκια και Μανιτάρια» και το Μουσικό Άρμα.


Στην συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι 30.000 καρναβαλιστές, όπου με τις πολύχρωμες στολές τους και τις ευρηματικές κατασκευές τους, θα βάλουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, τη δική τους σφραγίδα στον μεγάλο θεσμό της Πάτρας.Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές με σοκολάτες.






Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs