συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Χάρης Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της φορολογικής μεταρρύθμισης και ελάφρυνσης του φορολογικού βάρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όπως είπε, και με αφορμή υποχρέωσή που απορρέει από το ευρωπαϊκό κεκτημένο για επιβολή ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες οικοπέδων οικοδομήσιμης γης στα πλαίσια όμως εμπορικών συναλλαγών με συντελεστή 19%, πράξη που θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα για το κράτος περίπου 24 εκατ, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ως αντιστάθμισμα, που ξεπερνά κατά πολύ αυτό το νέο έσοδο, μείωση του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας στο μισό τοις χιλίοις από ένα τοις χιλίοις που είχε αρχικά προταθεί και ταυτόχρονα πλήρη κατάργηση του δημοτικού και κοινοτικού τέλους επί της ακίνητης ιδιοκτησίας.
Αυτό, είπε, μειώνει τα φορολογικά έσοδα από την κατοχή ακίνητης ιδιοκτησίας από τα 103 εκατ. στα 45 εκατ. δηλαδή πέραν του μισού. Υπάρχει μια ελάφρυνση της τάξης των 58 τουλάχιστον εκατ, είπε ο κ. Γεωργιάδης.