Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ηλεκτρονικό στρατηγείο υπερ του Τράμπ 155 χλμ. βόρεια της Θεσσαλονίκης - Το στρατηγείο προπαγάνδας είχε στηθεί σε πόλη των Σκοπίων


Εκατόν πενήντα πέντε χιλιόμετρα βορείως της Θεσσαλονίκης και μια ανάσα από την ακριτική Φλώρινα, σε μια...
μικρή πόλη των Σκοπίων, έχει στηθεί ένα ηλεκτρονικό στρατηγείο υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακούγεται περίεργο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πρόκειται μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο αμερικανικός ιστοχώρος BuzzFeed, για ένα στρατηγείο με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση προπαγάνδας υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.


ΟΙ ιστοσελίδες αυτές με έδρα την πόλη Βελεσά, βομβαρδίζουν στην κυριολεξία καθημερινά τους Αμερικανούς πολίτες φτιάχνοντας ακόμη και κλίμα εν όψει της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Το πιο περίεργο είναι τα ψεύδη που δημοσιεύουν οι εν λόγω ιστοσελίδες αναπαράγονται στα Αμερικανικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ νέοι που θέλουν να βγάλουν εύκολα και γρήγορα λεφτά στην ΠΓΔΜ δημιουργούν ιστοσελίδες με αναληθείς ειδήσεις και περιεχόμενο που στόχο έχει να προσελκύσει κλικς από την Αμερική. Κι επειδή ο Τραμπ πουλάει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όλα γίνονται για τα κλικ και την πληρωμή. Άλλωστε τα νέα που στοχεύουν στους Αμερικανούς έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κέρδος στο Facebook.



Οι ιστοσελίδες έχουν τίτλους που παραπέμπουν στις ΗΠΑ, όπως «USConservativeToday.com», «WorldPoliticus.com» και «DonaldTrumpNews.co». Σύμφωνα με υπολογισμούς του BuzzFeed και άλλων διεθνών ΜΜΕ, οι ιστοσελίδες με βάση την ΠΓΔΜ που στοχεύουν στον μέσο υποστηριχτή του Τραμπ στις ΗΠΑ είναι 100 με 150! Οι ιδιοκτήτες τους ελπίζουν σε μια νίκη του μεγιστάνα ώστε να συνεχίσουν να βγάζουν κέρδη εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια των Αμερικανών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs