Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Που και πότε θα χιονίσει στην Αττική


Αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας...
, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο τη Δευτέρα.

Ο καιρός αλλάζει δραματικά με χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας, τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο 500-700 μέτρων) της δυτικής Μακεδονίας.


Αναλυτικά:

Την Τρίτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό (κάτω από 300 μέτρα) υψόμετρο, σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο 300-500 μέτρων) της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας.
Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη. Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τονίζει ότι είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).

Την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές (υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα) της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο από 400-600 μέτρα) της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Google+ Followers